Wednesday, May 12, 2010

Virus Besoooorrr Sedang Melanda Alam Maya (Sile Beri Perhatian!!)

Hye..Assalamualaikum..saye baru je usha e-mail saye tadi dan member saye ade hantar email ini untuk di share semua..Hope menjadi ingatan pada anda~~




 Hi All,


   I checked with Norton Anti-Virus, and they are gearing up for this virus!


   I checked Snopes, and it is for real. Get this E-mail message sent around to your contacts ASAP.

   PLEASE FORWARD THIS WARNING AMONG FRIENDS, FAMILY AND CONTACTS!


   You should be alert during the next few days. Do not open any message with an attachment entitled 'POSTCARD FROM HALLMARK,'regardless of who sent it to you. It is a virus which opens A POSTCARD IMAGE, which 'burns' the whole hard disc C of your computer.


   This virus will be received from someone who has your e-mail address in his/her contact list.. This is the reason why you need to send this e-mail to all your contacts. It is better to receive this message 25 times than to receive the virus and open it.


   If you receive a mail called' POSTCARD,' even though sent to you by a friend, do not open it! Shut down your computer immediately. This is the worst virus announced by CNN.


   It has been classified by Microsoft as the most destructive virus ever. This virus was discovered by McAfee yesterday, and there is no repair yet for this kind of virus. This virus simply destroys the Zero Sector of the Hard Disc, where the vital information is kept. 

Version Bahasa Malaysia
Hai semua,
Saye telah perikse dengan Norton Anti-Virus dan mereka sedang kecoh dengan hal ni.

Saye juge telah perikse dengan snopes dan ia benar-benar berlaku.

SILA BAGITAU PADA KELUARGA, RAKAN-RAKAN ANDA.


Kamu perlu berhati-hati dalam mase beberapa hari ni. Jangan bukak segala attachment dengan tajuk " POSTCARD FROM HALLMARK" walaupun sesiape pon yang hantar pade anda. Ia sejenis virus yang bukak satu imej dan akan merosakkan hard disk c anda.
Ia akan menjangkiti komputer anda dari email kawan anda yang dijangkiti email ini.Jadi amat perlu untuk anda untuk menghantar email ini pada sahabat handai,bla.bla.bla
Jika anda menerima email yang bertanda "POSTCARD" walaupun dari rakan anda,  shut down komputer anda dengan segera. Ia virus yang paling teruk yang di umumkan oleh CNN.

-----> yang lain tak berape penting..malas nak alih bahase..hehehe


Sekian, terima kasih.





2 comments:

© bLurr said...

selalu email spam macam ni aku delete je. takde maknanye. kalau betul, mesti dah ade dalam newspaper or kecoh kat internet. :)

si dia said...

xsampi mesia agi kot..

Wednesday, May 12, 2010

Virus Besoooorrr Sedang Melanda Alam Maya (Sile Beri Perhatian!!)

Hye..Assalamualaikum..saye baru je usha e-mail saye tadi dan member saye ade hantar email ini untuk di share semua..Hope menjadi ingatan pada anda~~




 Hi All,


   I checked with Norton Anti-Virus, and they are gearing up for this virus!


   I checked Snopes, and it is for real. Get this E-mail message sent around to your contacts ASAP.

   PLEASE FORWARD THIS WARNING AMONG FRIENDS, FAMILY AND CONTACTS!


   You should be alert during the next few days. Do not open any message with an attachment entitled 'POSTCARD FROM HALLMARK,'regardless of who sent it to you. It is a virus which opens A POSTCARD IMAGE, which 'burns' the whole hard disc C of your computer.


   This virus will be received from someone who has your e-mail address in his/her contact list.. This is the reason why you need to send this e-mail to all your contacts. It is better to receive this message 25 times than to receive the virus and open it.


   If you receive a mail called' POSTCARD,' even though sent to you by a friend, do not open it! Shut down your computer immediately. This is the worst virus announced by CNN.


   It has been classified by Microsoft as the most destructive virus ever. This virus was discovered by McAfee yesterday, and there is no repair yet for this kind of virus. This virus simply destroys the Zero Sector of the Hard Disc, where the vital information is kept. 

Version Bahasa Malaysia
Hai semua,
Saye telah perikse dengan Norton Anti-Virus dan mereka sedang kecoh dengan hal ni.

Saye juge telah perikse dengan snopes dan ia benar-benar berlaku.

SILA BAGITAU PADA KELUARGA, RAKAN-RAKAN ANDA.


Kamu perlu berhati-hati dalam mase beberapa hari ni. Jangan bukak segala attachment dengan tajuk " POSTCARD FROM HALLMARK" walaupun sesiape pon yang hantar pade anda. Ia sejenis virus yang bukak satu imej dan akan merosakkan hard disk c anda.
Ia akan menjangkiti komputer anda dari email kawan anda yang dijangkiti email ini.Jadi amat perlu untuk anda untuk menghantar email ini pada sahabat handai,bla.bla.bla
Jika anda menerima email yang bertanda "POSTCARD" walaupun dari rakan anda,  shut down komputer anda dengan segera. Ia virus yang paling teruk yang di umumkan oleh CNN.

-----> yang lain tak berape penting..malas nak alih bahase..hehehe


Sekian, terima kasih.





2 comments:

© bLurr said...

selalu email spam macam ni aku delete je. takde maknanye. kalau betul, mesti dah ade dalam newspaper or kecoh kat internet. :)

si dia said...

xsampi mesia agi kot..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails