Tuesday, May 25, 2010

Do Comment I Follow U

u  comment i  follow
Banyak blogger yang menyerukan gerakan u comment i follow agar tiap blogger di dunia melakukan hal ini sebagai rasa terima kasih kepada para pengunjung blog yang meninggalkan pesan dengan memberikan backlink dan menambah page rank serta menambah traffic yang dapat dilirik mesin pencari.

Sedangkan cara agar blog Anda menjadi blog yang u comment i follow dengan cara menghilangkan nofollow di bagian template blog.



Jika Anda ingin mengubah Comments Anda di blogspot yang standartnya Nofollow menjadi Follow ikuti langkah berikut :


Masuk Ke Blogger kemudian masuk ke menu Layout kemudian masuk Edit HTML
Centang "Expand Widget templates" dan Cari Code seperti dibawah


a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow'

ganti dengan

a expr:href='data:comment.authorUrl'

atau

a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='external'

lalu save



Untuk mengubah Backlinknya Menjadi Follow Dengan Langkah sebagai berikut



Masih dalam Edit HTML dan "Expand Widgets Templates" masih tercentang


Cari Code HTML seperti Dibawah

a expr:href='data:backlink.url' rel='nofollow'

ganti dengan

a expr:href='data:backlink.url'

atau

a expr:href='data:backlink.url' rel='external'

lalu save


Mudahkan, jadi anda boleh mengetahui link pengomen anda dan dapat meningkatkan trafik..suamm~

4 comments:

faiz said...

macam nak kena try je nie...=)
nice..

petisuara said...

weh serius aku xfhm..aku mmg lampi sikit bab2 ni..ahahha..explain tolong

hanaKir@ said...

begini ceritanya..pasan tak klo kte buat kt web ade yg backlink tulis pe entry bru kte..ni la care die..tapi saye ade salah wat kot..so xkua link korang..try la ea..

can ili be akmal? said...

mcam kat blog syamil tu ya huhu bagus.biar saya follow kamoo.join contest saya ya

Tuesday, May 25, 2010

Do Comment I Follow U

u  comment i  follow
Banyak blogger yang menyerukan gerakan u comment i follow agar tiap blogger di dunia melakukan hal ini sebagai rasa terima kasih kepada para pengunjung blog yang meninggalkan pesan dengan memberikan backlink dan menambah page rank serta menambah traffic yang dapat dilirik mesin pencari.

Sedangkan cara agar blog Anda menjadi blog yang u comment i follow dengan cara menghilangkan nofollow di bagian template blog.



Jika Anda ingin mengubah Comments Anda di blogspot yang standartnya Nofollow menjadi Follow ikuti langkah berikut :


Masuk Ke Blogger kemudian masuk ke menu Layout kemudian masuk Edit HTML
Centang "Expand Widget templates" dan Cari Code seperti dibawah


a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow'

ganti dengan

a expr:href='data:comment.authorUrl'

atau

a expr:href='data:comment.authorUrl' rel='external'

lalu save



Untuk mengubah Backlinknya Menjadi Follow Dengan Langkah sebagai berikut



Masih dalam Edit HTML dan "Expand Widgets Templates" masih tercentang


Cari Code HTML seperti Dibawah

a expr:href='data:backlink.url' rel='nofollow'

ganti dengan

a expr:href='data:backlink.url'

atau

a expr:href='data:backlink.url' rel='external'

lalu save


Mudahkan, jadi anda boleh mengetahui link pengomen anda dan dapat meningkatkan trafik..suamm~

4 comments:

faiz said...

macam nak kena try je nie...=)
nice..

petisuara said...

weh serius aku xfhm..aku mmg lampi sikit bab2 ni..ahahha..explain tolong

hanaKir@ said...

begini ceritanya..pasan tak klo kte buat kt web ade yg backlink tulis pe entry bru kte..ni la care die..tapi saye ade salah wat kot..so xkua link korang..try la ea..

can ili be akmal? said...

mcam kat blog syamil tu ya huhu bagus.biar saya follow kamoo.join contest saya ya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails