Wednesday, May 19, 2010

5 Sebab saye tak suke Adamaya~



Adamaya menjadi hit selepas hitnye Nur Kasih di TV3. ternyata TV3 begitu bijak memilih cerita yang menarik ala-ala cerita cinta Korea untuk menaikkan ratingnye. Tabik!! Tapi walau ape pun kate orang, cerita ini tak mendapat tempat dalam hati saye.hee..

1. Lakona Lisa Surihani biase-biase je, kaku jer tengok, tak paham kenape orang cakap die menjiwai watak isteri dengan mendalam.

2. Sein kalau digantikan dengan Fahrin Ahmad mesti best. Nampak lagi berkesan.

3. Ending die mudah sangat, buat macam cerita Korea, ade watak jahat, baru rase seronok.



4. Last sekali Dani jadi gile. Macam ni lah cite Melayu. Tak boleh ke Dani jumpe orang lain ke ataupun die pasrah dengan gentleman.

5. Waktu tayangan waktu maghrib. Tak sesuai sangat. Kalau pukul 9 ke mungkin boleh. Bayangkan orang terkocoh balik bukan sebab nak kejar solat tapi sebab nak tengok cerita ni..aigo2..

12 comments:

Mommy Pinky said...

balik kerja dah pukul 7 bila dah sampai rumah..xde keje nk tgk tv plak...haisyh~

hanaKir@ said...

my sis terkocoh alik uma tgk cte ni..
my bf terkocoh balik bola sbb nk tgk cte 2 gak..ceit

amirah said...

aku xikot la drama ni..adala tgok dlm 2 3 episod..biasa ja aku rasa,nur kasih ok lagi kot w/pon aku xtgok..

dr dulu g lau ada apa2 citer best mesti waktu siaran waktu maghrib.huh

TiKa LEh said...

no 1 ngan 5 aku paling stuju...yg len, ok je kot..hoho..tp tak tengok sgt pun..tengok 2 episod je..hohooh

hanaKir@ said...

me 2..xtgk gak..tgk sekali sekala ble xde cte yg best..

rizputra7 said...

fahrin ahmad masuk ker??hehehe

si dia said...

yg penting cito mi da abes..
ape korg kesah..
adoyaioa

hanaKir@ said...

masuk laa...muke die kan macho..

si dia-ceh..mentang2 minat..

FeeQ said...

surihani so cute XD

hanakira said...

saye lagi cute.miahahah

~suNshiNe~ said...

boleh tahan cita nie..
aku layan gak kat last2 episode...masa awal tak tengok pun...just nak tgk ending dia..

hanaKir@ said...

hahaha..saye layn house kot tym 2..hehehe

Wednesday, May 19, 2010

5 Sebab saye tak suke Adamaya~



Adamaya menjadi hit selepas hitnye Nur Kasih di TV3. ternyata TV3 begitu bijak memilih cerita yang menarik ala-ala cerita cinta Korea untuk menaikkan ratingnye. Tabik!! Tapi walau ape pun kate orang, cerita ini tak mendapat tempat dalam hati saye.hee..

1. Lakona Lisa Surihani biase-biase je, kaku jer tengok, tak paham kenape orang cakap die menjiwai watak isteri dengan mendalam.

2. Sein kalau digantikan dengan Fahrin Ahmad mesti best. Nampak lagi berkesan.

3. Ending die mudah sangat, buat macam cerita Korea, ade watak jahat, baru rase seronok.



4. Last sekali Dani jadi gile. Macam ni lah cite Melayu. Tak boleh ke Dani jumpe orang lain ke ataupun die pasrah dengan gentleman.

5. Waktu tayangan waktu maghrib. Tak sesuai sangat. Kalau pukul 9 ke mungkin boleh. Bayangkan orang terkocoh balik bukan sebab nak kejar solat tapi sebab nak tengok cerita ni..aigo2..

12 comments:

Mommy Pinky said...

balik kerja dah pukul 7 bila dah sampai rumah..xde keje nk tgk tv plak...haisyh~

hanaKir@ said...

my sis terkocoh alik uma tgk cte ni..
my bf terkocoh balik bola sbb nk tgk cte 2 gak..ceit

amirah said...

aku xikot la drama ni..adala tgok dlm 2 3 episod..biasa ja aku rasa,nur kasih ok lagi kot w/pon aku xtgok..

dr dulu g lau ada apa2 citer best mesti waktu siaran waktu maghrib.huh

TiKa LEh said...

no 1 ngan 5 aku paling stuju...yg len, ok je kot..hoho..tp tak tengok sgt pun..tengok 2 episod je..hohooh

hanaKir@ said...

me 2..xtgk gak..tgk sekali sekala ble xde cte yg best..

rizputra7 said...

fahrin ahmad masuk ker??hehehe

si dia said...

yg penting cito mi da abes..
ape korg kesah..
adoyaioa

hanaKir@ said...

masuk laa...muke die kan macho..

si dia-ceh..mentang2 minat..

FeeQ said...

surihani so cute XD

hanakira said...

saye lagi cute.miahahah

~suNshiNe~ said...

boleh tahan cita nie..
aku layan gak kat last2 episode...masa awal tak tengok pun...just nak tgk ending dia..

hanaKir@ said...

hahaha..saye layn house kot tym 2..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails