Sunday, May 30, 2010

surat tidak rasmi buat teman

kepada der-der,

Aku happy biler kau mesej aku hari tu. Yela, dah lame kite tak mesej semenjak kau ade girlfriend dan aku dah ade si dia. Kau sahabat aku bile kite habis je matrikulasi. Mase dekat kolej, kau jarang bersembang dengan aku sebab aku tak rapat dengan kau sangat waktu tu. Aku dengan life aku yang underground dan kau dengan life kau. Hinggalah waktu habis matrikulasi, kau mula sekali bermesej dengan aku bertanya khabar. Waktu tu aku tak cantik. kulit aku gelap sebab aku masuk kawad dan badan aku agak berisi dan kau mesej aku pun sebab nak tanya nombor budak sekelas kita yang lain.



Kemudian, aku bertekad untuk mencerahkan kulit aku dengan memakai pelbagai produk termasuklah Fair & Lovely, namun semua tak sesuai intuk aku hinggalah aku bertemu Tia Amelia, kulit aku menjadi semakin cerah sesuai dengan warna badanku yang agak cerah. Aku juga mula bertekad untuk kurus dengan mula bersenam dan mengurangkan makan malam. Alhamdullilah semuanya berhasil dan aku menjadi seperti sekarang. Aku mengupload gambar aku di facebook ternyata ramai terkejut dengan perubahan aku. Yer, ramai memuji dan ramai yang mengungkit kechuby an aku di waktu dulu di depan kawan lelaki mereka. Aku pun sendiri tidak faham dengan niat kawan aku sengaja mengungkit sedemikian. Sedih woo.

Sewaktu semester kedua di universiti, kau bermesej aku lagi dan aku  membalasnya. Kita semakin mesra dan ketika itu aku masih single dan kau juga. Kau bertanya padaku sama ada aku mempunyai kawan yang cantik dan masih single. Semenjak itu aku tahu kau hanya suka permpuan yang cantik dan aku yang hodoh ini hanya teman di kala kau takde member. Tapi aku faham dan aku tak ambil port sebab aku sedar siapa aku ini.

Beberapa bulan kemudian, aku lihat di facebook kau yang kau sudah berteman. Dengan perasaan gembira aku ucapkan tahniah dan memuji kecantikan temanmu itu. Aku mendoakan yang terbaik untuk kau dan semoga hubungan kau dan sidia berkekalan. Sedangkan di waktu itu aku dipermainkan teman yang aku sangkakan aku menyukainya sedangkan aku hanya desperate untuk berteman di waktu itu kerana terpengaruh dengan rakan sebilik ku yang sudah berteman.

Di waktu aku hampa, pelbagai teman yang datang untuk mendampingiku . Ada yang menjadikan aku spare mereka, menjadi skandal dan ada yang sanggup menjadi boyfriend ke dua ku kerana aku masih menunggu insan yang aku sangka aku suka padanya. Aku masih mencari-cari hinggalah datang lamaran dari kawan yang sering aku luahkan masalah percintaan dan menjadi doktor cintaku untuk berpasangan denganku. Aku amat gembira kerana akhirnya ada insan yang sudi berkongsi suka duka dan kasih denganku.

Kini hubungan kami sudah mencecah setahun lebih dan aku benar-benar bahagia dengan si dia hinggalah kau mesej aku dua hari yang lepas dan bertanya aku sudah putus dengan kekasihku. Ya, aku sangat terkejut dengan pertanyaan insan yang aku anggap kawan. Sampai hati dia bertanya sedemikian dan mungkin berdasarkan rekodku yang buruk dalam percintaan. Yang paling menyakiti hatiku kau sempat berpesan padaku agar menjagai si dia elok-elok sebab ramai perempuan cantik di luar sana.

Aku sedih sahabatku. Aku tak mengharapkan apa-apa darimu tapi cukuplah doa sahabat supaya aku bersama si dia hingga ke akhirnya. Tak perlulah kau menasihatiku berdasarkan akalmu sendiri. Aku tahu niatmu baik tapi aku kenal siapa si dia. Jika lawa yang dia cari, aku pasrah kerna aku sayang si dia. Tapi aku akan berjuang hingga ke akhirnya. Jangan cabar aku kerna girlfriendmu yang aku kata lawa tapi biasa dimataku yang terlalu sosial seperti katamu jua. Walaupun aku hanya insan biasa, berwajah biasa dan tak punya apa keistimewaan, tapi aku istimewa di mata si dia. Ape kau peduli??Buwekkkk!!!

3 comments:

edoraemon said...

kejam jugak kawan lelaki ko!
haha.
sama taraf dia mcm lelaki yang kisah curang aku cerita kat blog aku. huhu

Anonymous said...

hahaha...mmg kejam pon..benci ak

hana ahmad said...

im curious wif myself..who the hell im talking bout?? shitt..ive no idea at all..but it interesting to read bout ur past.hahah

Sunday, May 30, 2010

surat tidak rasmi buat teman

kepada der-der,

Aku happy biler kau mesej aku hari tu. Yela, dah lame kite tak mesej semenjak kau ade girlfriend dan aku dah ade si dia. Kau sahabat aku bile kite habis je matrikulasi. Mase dekat kolej, kau jarang bersembang dengan aku sebab aku tak rapat dengan kau sangat waktu tu. Aku dengan life aku yang underground dan kau dengan life kau. Hinggalah waktu habis matrikulasi, kau mula sekali bermesej dengan aku bertanya khabar. Waktu tu aku tak cantik. kulit aku gelap sebab aku masuk kawad dan badan aku agak berisi dan kau mesej aku pun sebab nak tanya nombor budak sekelas kita yang lain.



Kemudian, aku bertekad untuk mencerahkan kulit aku dengan memakai pelbagai produk termasuklah Fair & Lovely, namun semua tak sesuai intuk aku hinggalah aku bertemu Tia Amelia, kulit aku menjadi semakin cerah sesuai dengan warna badanku yang agak cerah. Aku juga mula bertekad untuk kurus dengan mula bersenam dan mengurangkan makan malam. Alhamdullilah semuanya berhasil dan aku menjadi seperti sekarang. Aku mengupload gambar aku di facebook ternyata ramai terkejut dengan perubahan aku. Yer, ramai memuji dan ramai yang mengungkit kechuby an aku di waktu dulu di depan kawan lelaki mereka. Aku pun sendiri tidak faham dengan niat kawan aku sengaja mengungkit sedemikian. Sedih woo.

Sewaktu semester kedua di universiti, kau bermesej aku lagi dan aku  membalasnya. Kita semakin mesra dan ketika itu aku masih single dan kau juga. Kau bertanya padaku sama ada aku mempunyai kawan yang cantik dan masih single. Semenjak itu aku tahu kau hanya suka permpuan yang cantik dan aku yang hodoh ini hanya teman di kala kau takde member. Tapi aku faham dan aku tak ambil port sebab aku sedar siapa aku ini.

Beberapa bulan kemudian, aku lihat di facebook kau yang kau sudah berteman. Dengan perasaan gembira aku ucapkan tahniah dan memuji kecantikan temanmu itu. Aku mendoakan yang terbaik untuk kau dan semoga hubungan kau dan sidia berkekalan. Sedangkan di waktu itu aku dipermainkan teman yang aku sangkakan aku menyukainya sedangkan aku hanya desperate untuk berteman di waktu itu kerana terpengaruh dengan rakan sebilik ku yang sudah berteman.

Di waktu aku hampa, pelbagai teman yang datang untuk mendampingiku . Ada yang menjadikan aku spare mereka, menjadi skandal dan ada yang sanggup menjadi boyfriend ke dua ku kerana aku masih menunggu insan yang aku sangka aku suka padanya. Aku masih mencari-cari hinggalah datang lamaran dari kawan yang sering aku luahkan masalah percintaan dan menjadi doktor cintaku untuk berpasangan denganku. Aku amat gembira kerana akhirnya ada insan yang sudi berkongsi suka duka dan kasih denganku.

Kini hubungan kami sudah mencecah setahun lebih dan aku benar-benar bahagia dengan si dia hinggalah kau mesej aku dua hari yang lepas dan bertanya aku sudah putus dengan kekasihku. Ya, aku sangat terkejut dengan pertanyaan insan yang aku anggap kawan. Sampai hati dia bertanya sedemikian dan mungkin berdasarkan rekodku yang buruk dalam percintaan. Yang paling menyakiti hatiku kau sempat berpesan padaku agar menjagai si dia elok-elok sebab ramai perempuan cantik di luar sana.

Aku sedih sahabatku. Aku tak mengharapkan apa-apa darimu tapi cukuplah doa sahabat supaya aku bersama si dia hingga ke akhirnya. Tak perlulah kau menasihatiku berdasarkan akalmu sendiri. Aku tahu niatmu baik tapi aku kenal siapa si dia. Jika lawa yang dia cari, aku pasrah kerna aku sayang si dia. Tapi aku akan berjuang hingga ke akhirnya. Jangan cabar aku kerna girlfriendmu yang aku kata lawa tapi biasa dimataku yang terlalu sosial seperti katamu jua. Walaupun aku hanya insan biasa, berwajah biasa dan tak punya apa keistimewaan, tapi aku istimewa di mata si dia. Ape kau peduli??Buwekkkk!!!

3 comments:

edoraemon said...

kejam jugak kawan lelaki ko!
haha.
sama taraf dia mcm lelaki yang kisah curang aku cerita kat blog aku. huhu

Anonymous said...

hahaha...mmg kejam pon..benci ak

hana ahmad said...

im curious wif myself..who the hell im talking bout?? shitt..ive no idea at all..but it interesting to read bout ur past.hahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails