Saturday, May 22, 2010

K-Drama- Brilliant Legacy

Pagi yang gelap,
Kini sudah subuh,
mak ayah sudah bangun, 
untuk solat subuh,
juz aku yang tak tido lagiiii..
pagi yang gelapp..
hoi3

Brilliant Legacy dalam bahase melayunye Waris Bijaksana adalah cerita korean drama terbaru yang mengisahkan tentang Eun Sung seorang anak businessman yang telah jatuh bankrup terduduk terlangkup terguling dsbg..Disebabkan untuk menipu syarikat insurans, ayah Eun Sung berpura-pura mati dan meninggalkan kedua anak kandungnya kepada ister barunya yang juge mempunyai anak.


Rupanye isteri die ni juz nak duit je, lepas dapat duit insurans, die suruh Eun Sung yang tengah belajar kat New York balik dan terus menghalau dari rumah dengan menggunakan tipu helah dan dipercayai secara tololnye oleh Eun Sung (* sebab tu marah sangat tengok cite Korea, mesti watak perempuan die innocent gile).

Eun Sung yang tak pernah hidup susah selama ini terpaksa mencari pekerjaan untuk menyara dirinya dan adiknya yang mengalami ala-ala Syndrom Down iaitu Eun Woo. 

Pelbagai kesusahan dan kesukaran tapi macam mudah jer nak dapat kerja..huh..dilalui dan Eun Sung berkenalan dengan anak tokei restoran yang berpura-pura menjadi miskin. Dalam masa yang sama, semasa pulang dari New York (*flashback). Eun Sung terambil beg Shin Hwo , cucu kepada taiko syarikat perusahaan makanan sup tulang (*oishii~~).

Sekarang dah episode ke berape tak tahu sebab baru jer tengok, masih ade mase lagi nak paham citer ni. Boleh tengok kt 8tv setiap hari pukul 8.30-9.30 malam (*pakcik terpakse berebut tv dengan dedi )~

Suam??Cedap~~..ehh


2 comments:

TiKa LEh said...

minat korea ke??
samelah..hoho

hanaKir@ said...

hehehe...mst la sis

Saturday, May 22, 2010

K-Drama- Brilliant Legacy

Pagi yang gelap,
Kini sudah subuh,
mak ayah sudah bangun, 
untuk solat subuh,
juz aku yang tak tido lagiiii..
pagi yang gelapp..
hoi3

Brilliant Legacy dalam bahase melayunye Waris Bijaksana adalah cerita korean drama terbaru yang mengisahkan tentang Eun Sung seorang anak businessman yang telah jatuh bankrup terduduk terlangkup terguling dsbg..Disebabkan untuk menipu syarikat insurans, ayah Eun Sung berpura-pura mati dan meninggalkan kedua anak kandungnya kepada ister barunya yang juge mempunyai anak.


Rupanye isteri die ni juz nak duit je, lepas dapat duit insurans, die suruh Eun Sung yang tengah belajar kat New York balik dan terus menghalau dari rumah dengan menggunakan tipu helah dan dipercayai secara tololnye oleh Eun Sung (* sebab tu marah sangat tengok cite Korea, mesti watak perempuan die innocent gile).

Eun Sung yang tak pernah hidup susah selama ini terpaksa mencari pekerjaan untuk menyara dirinya dan adiknya yang mengalami ala-ala Syndrom Down iaitu Eun Woo. 

Pelbagai kesusahan dan kesukaran tapi macam mudah jer nak dapat kerja..huh..dilalui dan Eun Sung berkenalan dengan anak tokei restoran yang berpura-pura menjadi miskin. Dalam masa yang sama, semasa pulang dari New York (*flashback). Eun Sung terambil beg Shin Hwo , cucu kepada taiko syarikat perusahaan makanan sup tulang (*oishii~~).

Sekarang dah episode ke berape tak tahu sebab baru jer tengok, masih ade mase lagi nak paham citer ni. Boleh tengok kt 8tv setiap hari pukul 8.30-9.30 malam (*pakcik terpakse berebut tv dengan dedi )~

Suam??Cedap~~..ehh


2 comments:

TiKa LEh said...

minat korea ke??
samelah..hoho

hanaKir@ said...

hehehe...mst la sis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails