Sunday, October 31, 2010

Walaupun cinta ini membunuhku tapi merindukanmu

Cinta Ini Membunuhku

By : D’Masiv

Kau membuat ku berantakan
Kau membuat ku tak karuan
Kau membuat ku tak berdaya
Kau menolakku acuhkan diriku

Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hatimu
Ku sadari ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau inginkan

[Reff]
Kau hancurkan aku dengan sikapmu
Tak sadarkah kau telah menyakitiku
Lelah hati ini meyakinkanmu
Cinta ini membunuhku

Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hatimu
Ku sadari ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau inginkan
Back to Reff

…. Wooo…Uuhh…Haaa…

Lelah hati ini meyakinkanmu

Cinta ini membunuhku

D'masiv- Merindukanmu

Merindukanmu Lyrics

[Intro]

Saat aku tertawa di atas semua
Saat aku menangisi kesedihanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang

Selama aku masih bisa bernafas
Masih sanggup berjalan
Ku kan slalu memujamu
Meski ku tak tau lagi
Engkau ada di mana
Dengarkan aku ku merindukanmu

Saat aku mencoba merubah sgalanya
Saat aku meratapi kekalahanku

[Interlude]

Dengarkan aku ku merindukanmu

Saturday, October 30, 2010

Takziah Buat Keluarga Mak Nas

Selayang-30/10/2010, mak sedara aku Nasariah Bt  Yeob Ahmad atau panggilan glamer bagi anak-anak sedara beliau Mak Nas telah kembali ke rahmatullah pada pukul 5 pagi tadi. Punca kematian adalah disebabkan penyakit kencing manis yang telah lama dihadapi. Mari kita bersama sedekahkan Al-Fatihah kepada beliau dan insan-insan yang anda sayang yang telah pergi....

Banyak perkara yang aku nak kongsi pasal Allayarhamah ni mase die sihat dulu. Mase kecik-kecik aku selalu pergi rumah die sebab aku bff dengan anak die, kire kezen aku la. Die pun memang layan aku baik la, ayat yang die selalu tanya.


Waktu sekolah
Dialog biasa : Periksa dapat no berapa?

Waktu sekolah menengah 
Dialog biase : Macam mana PMR ngn SPM?


Waktu habis matrik
Dialog biase : nak amik kos ape nanti, baik amik kos veterinar.


Waktu uni
Dialog biase : berapa gpa dpt?

Walaupun semua pasal pelajaran, tapi die memng amik berat psal hal aku. Tapi kini dah takde. Baru je salam dengan die mase raye haritu dan tak sempat nak mintak maaf. Ni aku dah jauh, nak balik jenguk pun kene pikir 5x, duit pun dah kering. Huhuhu..

Mak Nas, saya mintak maaf kalau ade buat salah silap selama ni. Saya pun dah maafkan Mak Nas juge.Mak Nas ditempatkan dalam orang-orang yg beriman. Semoga roh

Thursday, October 28, 2010

Amaran Kepada Kaum Perempuan!

Subject:Amaran pd Kaum Hawa
Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.


Kesah ini  betul2 terjadi kat Penang
Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??

Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masaalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu..

lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. .nak tau apa?

sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis..

perempuan tu pun apalagi, takut la..dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia..

Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta ornag perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MLAM!!

kemudian,dia orang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu..

satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci  kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang.
Semalam pun ada Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.

Sila panjangkan email ini pada sesiapa yg anda kenali.

Bagi kaum perempuan elakkan keluar bersaorangan diwaktu malam.

P/S: amalkanlah suratul kursi.. dan berdoalah dan meminta perlindungan dariNya.. insyaAllah.. perlindunganNya akan sntiasa pd hamba-hamba Nya yang meminta padaNya..

Wednesday, October 27, 2010

Final Semester 5


Ni jadual final aku nanti.. huu..gementar gile...doakan terbaik yer..Aminnn~~

Monday, October 25, 2010

Ada Apa Dengan Blackbery Torch 9800?


Banyak model telefon pintar diluar sana sama ada i-phone, i-pad, blackbery dan sebagainya. Namun begitu,menurut pensyarah saya seorang bekas jurutera elektronik, telefon pintar bukan bergantung pada harganya, sekiranya harga adalah tinggi dari telefon yang lain bukan bermaksud teknologinya adalah yang terbaik. Tetapi kita harus lihat pada fungsinya dan spesifikasinya. Hari ini saya akan memperkenalkan pada anda tentang Blackberry Torch 9800 exclusive dari Celcom

Kenapa saya memilih telefon pintar jenis ini sekiranya saya ingin membeli sebuah? Sebelum ini saya pernah memakai telefon bimbit jenis key-pad dan touch screen, kini saya boleh memiliki kedua-duanya dengan satu telefon sahaja. Hebat bukan? Saya boleh memilih untuk bermesej dengan rakan sama ada menggunakan key-pad atau touch screen. Anda mesti pernah bermain telefon sewaktu dalam kelas sama ada bermesej atau bermain game, tentang masalah bunyi key-pad anda akan mengganggu anda dan rakan yang lain yang ingin menumpukan sepenuh perhatian. Kini masalah anda boleh diselesaikan dengan Blackberry Torch 9800 dari celcom.

Spesifikasi telefon ini yang boleh membuat anda terliur:
  • smartphone with a BlackBerry keyboard and full 3.2 inch touch screen,
  •  5 MP camera...wow
  • 8 GB memory dengan memori luar format SD.
  • Boleh berfacebook dan bertweet bila-bila masa sahaja!!
  • Jangan lupe untuk menghantar push message dan instant messaging yang telah sebati dengan Blackberry!!
Kini  Celcom Blackberry akan memberi satu tawaran yang hebat dan liputan yang meluas seperti yang umum ketahuo.Saya ingin memperkenalkan anda dengan Celcom Exec 50 plan, dimana saya boleh berhubung dengan blackbery yang bakal saya menangi hanya dari RM50 sebulan. Hebat bukan!!! 

Antara kemudahan yang boleh saya dan anda dapati:

- 15 sen berhubung dengan semua nombor.
- Diskaun secara automatik setia bulan, tak perlu reedem untuk mendapatkannya!
- Cakap lebih ,lebih jimat dengan penjimatan sehingga 30% setiap bulan.
- Yuran langganan yang menjimatkan dengan hanya RM50.
-PERCUMA  untuk satu bulan Celcom Broadband Basic Plan dengan kelajuan sehingga 384 Kbps

Saturday, October 23, 2010

Pemergian BaBa yang di sayangi

video

Taiping- 23/10/2010, Baba telah menghembuskan nafas yang terakhir pada jam 8 pagi. Baba telah meninggalkan seorang tuan yang amat mencintainya begitu sahaja. Mayat beliau dijumpai di gelung roda dalam keadaan terpenyek. Punca kematiaan masih dalam siasatan. Arwah akan dikebumikan selepas zohor.-TAKBERNAMA

Wednesday, October 20, 2010

Meehun Goreng Simple

Meehun Goreng Simpel-Gerenti Sedap!


Bahan-bahan:

1 peket meehun segera mame perisa ayam

2 sudu minyak masak

3. sedikit garam 

Kes Penderaan Wanita oleh BF, sampai bila kesudahanya?

Pergaduhan atau pertelingkahan dalam perhubungan adalah adat kita sebagai manusia biasa. Setiap manusia tak akan terlepas dari melakukan kesilapan dan kesalahan seperti juga dalam perhubungan dua insan yang sedang bercinta. Namun kini, kes penderaan wanita oleh insan yang bergelar kekasih kian meningkat. Hari ini akhbar Metro Harian melaporkan bahawa seorang gadis berusia 18 tahun retak hidung akibat ditumbuk teman lelaki angkara cemburu dan yang paling sedihnya, selepas ditumbuk, lelaki tu dengan sewenangnya tinggalkan gf die kat tempat kejadian iaitu di sebuah R&R. Jum kite bace laporan akhbar tersebut.

KUANTAN: Seorang lelaki yang dipercayai cemburu bertindak menumbuk teman wanitanya sampai retak hidung wanita berkenaan di Kawasan Rehat dan Rawat (R&R) Temerloh, Lebuhraya Pantai Timur, malam tadi.
Wanita berkenaan dibawa ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh untuk menerima rawatan pada 8.30 pagi tadi sementara lelaki itu menyerah diri kepada polis.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, Superintendan Nordin Mustapha berkata, sebelum itu berlaku pertengkaran antara remaja perempuan berumur 18 tahun itu dengan teman lelakinya yang berumur 24 tahun.

"Mangsa yang tinggal di Jengka 19 dekat Maran baru sahaja sampai dengan sebuah bas ekspres dari Kuala Lumpur pada 9 malam. Ketika bas berhenti di R&R Temerloh, mangsa menghubungi teman lelakinya dari Jengka 18 untuk mengambilnya di situ.

"Setelah teman lelakinya datang menjemputnya, berlaku satu pertelingkahan yang dipercayai berpunca daripada cemburu.

"Lelaki berkenaan yang naik berang bertindak menumbuk muka mangsa menyebabkan hidung mangsa retak sebelum teman lelakinya itu meninggalkannya di situ," katanya kepada pemberita.-Bernama

Bagi aku sendiri, kes-kes macam ni aku tak heran sangat dan juge tak terkejut sebab aku pernah tengok dengan mata sendiri pergaduhan sepasang kekasih di Jusco dekat tempat aku belajar. Agak menakutkan juga sebab kali pertama aku tengok orang bergaduh ni selain pergaduhan kecik je. Bayangkan lelaki tu cube nak tarik perempuan tu keluar dari kereta sambil maki-maki. Lepas tu main tolak je perempuan tu dekat atas jalan. Perempuan tu mungkin cuba nak berdamai, die halang la depan kereta laki tu sambil nangis-nangis, memang kesian sangat aku tengok. Laki tu boleh pulak nak langgar perempuan tu. Nauzubillah. Dalam hati aku memang mengeji jantan macam ni. Perempuan makhluk yang lemah, katakanlah perempuan tu cube lawan balik dan kononnya tumbuk laki tu balik. Berape besar sangat la kesan die sebab perempuan ni di lahirkan lemah dan struktur tubuh perempuan ni kecik je dari laki. 

Jadi laki kat luar sana tu, janganlah ikut emosi sangat sampai tangan naik ke badan. Ingat diri tu bukan suami lagi kepada gf-gf anda. Gf anda bukan juge isteri kepada anda. So tak payah la nak konon-konon menjalankan tanggungjawab seperti dalam Al-Quran nak menjaga isteri. Aku memang bennnggaanng gile dekat laki macam ni. So perempuan diluar sana jum kite belajar mempertahankan diri, penuhkan ilmu didada dengan silat ke, tae kwan do ke, karate ke. Bile laki cube pukul kite, kasi karate je, biar lumpuh satu badannnnn....huhhhhhhhhhhh....

Monday, October 18, 2010

Tips Mendapatkan Badan Yang Ramping Seperti Gadis Jepun?

Anda tentu pernah melihat di kaca televisyen drama dari negara matahari terbit dan pasti perasan yang watak gadis dalam drama-drama ini mempunyai tubuh yang cantik, ramping dan slender. Pasti ada terbit rasa cemburu di hati melihat kerampingan badan mereka. Kini rahsia mereka sudah terbongkar dan mari kita menyelidik apa yang mereka lakukan sehingga rata-rata gadis Jepun mempunyai tubuh yang ideal??




Fish - 
Japanese people eat around 69kg of fish per person each year. That's more than four times the average of the rest of the world. Cutting back on meat and replacing it with fish will decrease your risk of heart disease. Oily fish are full of Omega 3 oils which are good for your skin and have been proven to help children learn. 

Soya 
 - The Japanese eat ten times more soya products that any other nation. It's low in fat and calories and high in protein. The low incidence of breast and colon cancer in China and Japan has been partially attributed to the high consumption of soya products as research shows it to has anti-carcinogenic properties.

Fresh Fruit & Vegetable -
-As with all diets ? a lot of fresh fruit and vegetables, especially leafy greens is a must. Try and pick fruit and vegetables that are in season.
Variety - Your body will benefit from a wider range of nutrients following the Chopstick Diet due to the variety of food. In a study, elderly Japanese women were found to eat 100 different foods a week, compared to only 30 for a woman following an average Western diet.

Small Portions & Chopsticks - Japanese food portions like sushi, are bite-sized, compared to Western portions. Eating with chopsticks should slow down the speed of consumption, giving you time to savour your food. On average it takes 20 minutes for your stomach to register that it's full. Eating more slowly means that you're less likely to overeat.

Light cooking techniques 
- Light cooking techniques include steaming, pan-grilling, simmering and stir-frying over a high heat. This helps to preserve more of the food's nutrients including anti-aging antioxidants.

Power Breakfasts  
- A typical Japanese breakfast includes green tea (which is believed to be full of antioxidants), steamed rice, miso soup (research has suggested that eating three bowls of miso soup a day could reduce the risk of breast cancer). It also includes a small omelette or piece of grilled salmon. This is a great start to the day as all foods are packed with nutritional benefits.

Sweet Treats  
- Japanese women are renowned for their sweet tooth. Their secret is that they don't over indulge. They do eat desserts and chocolate, but less regularly and in smaller portions. Like many diets, it's fine to treat yourself to something that you like - just don't over do it.

Informal Exercise 
-It's not just the diet that keeps Japanese women looking great and living longer. People walk or cycle everywhere. The 10,000 steps a day programme was first popularised in Japan 40 years ago. The British Heart Foundation in the UK has recently embraced the programme saying that 10,000 steps a day can give you a healthy heart and reduce body fat.


Mudah kan, tak perlu pergi ke Slimming World, Mayfirst dll yang kita tak tentu lagi keberkesananya. Paling mudah sekali ialah mulalah bersenam dan banyakkan minum air kosong. Paling berkesan sekali, kurangkan pengambilan karbohidrat pada malam hari dan pilihlah makanan bersup yang pasti akan lebih mengenyangkan dan mudah untuk dihadam. 

Selamat Mencuba~~

Saturday, October 16, 2010

Cara Membuat Origami Heart

Cara Membuat " Heart" Origami

Bagi yang mempunyai bf /gf diluar sana pasti ingin untuk buat something special untuk gf or bf anda sempena hari jadinya yang akan datang. Apa kata anda cuba untuk membuat lain dari yang lain dan murah kos. Biarpun nampak simple dan murah, tapi ia adalah hasil usaha keras anda untuk membuat sesuatu pada bf anda. So cubalah menggembirakan hati mereka dengan memberi sebalang botol yang dipenuhi dengan origami berbentuk hati. Pasti akan membuat pasangan anda berasa terharu dan disayangi. Selamat mencuba~~
  1. Mulakan dengan kertas origami yang berwarna puith di hadapan dan yang belakang.
          Lipatkan separuh dan buka dan lipatkan sebelah bawah dan bukakan kembali.
2.Lipat bahagian hujung tepi atas dan bawah ke bahagian garisan tengah.
3.Lipat kedua-dua bahagian bawah tepi ke bahagian tengah atas dan bukakan semula.
 4.Lipat tepi bahagian atas ke dalam ke tengah-tengah di bahagian bawah.
5.Lipat bahagian tepi ke titik yang ditunjuk dan bukakn semula.
6.Lipat bahagian tepi penjuru ke garisan lipatan yang dibuat tadi.
7.Sekarang kita akan mula membentuk "heart".
Pegang bahagian penjuru kertas seperti gambarajah di bawah dan lipatkan kebahagian tengah.
8.Masih memegang model kertas, bawa bahagian tepi kedua-dua bahagian ke tengah.
9.Model akan berbentuk seperti dibawah dan tolak bahagian segitiga kedalam.

10.Lipatkan bahagian yang bergaris ke arah luar dan bukakan semula.
11.Gunakan bahagian garisan yang kita buat tadi dan lipatkan bahagian tersebut kedalam.
12.Lipat bahagian paling dekat dengan bucu dan lipatkannya ke dalam seperti dalam gambarajah berikut.
13.Lipatkan bahagian segitiga ke atas kembali.
14. Heart kita siap!!


Selamat mencuba!!!





Wednesday, October 13, 2010

CIMB E-Banking---->Jadi Pengguna Bijak



Anda sudah memiliki online banking dari cimbclick??
Daftarlah segera..


Saye bukn perkerja cimb bank
bukan je pemilik
mahupun dapat keuntungan dari ini
tpi pengguna cimb online yg tegarrrrr~~~~

Benefit??
  • urusan top-up lebih mudah..tak payah nak cari kedai topup---jimat duit minyak
  • nak beli brg scr on9 mudah terutama nak beli brg outside malaysia
  • mudah nak transfer duit dr cimb ke bank lain dan dr cimb ke cimb
  • laman web yg mudah difahami dan sesape yg celik tenet dan baru nak celik pun boleh gune
  • pengurusan pembayaran bil dan lesen secra on9--tak perlu nak beratur pjg
  • wang anda dijamin selamat slagi tak beri pin kepd org yg xberkenaan
  • log out scr automatik jadi tak perlu risau kalau anda on9 di cyber cafe
Weakness?
  • jgn bagi org laen gune laptop anda--tmbah2 hacker
  • jadi boros sbb duit ade je..kecuali akaun dah kurg dr rm10
Saye dah beralih menggunakan e-banking..anda bile lagi??? i like it~~

Sunday, October 10, 2010

SoRRy2..

Dear diary,

For Him Only..plzz read..

Tuesday, October 5, 2010

Tonto Pendatang Asing

Kebanjiran warga asing terutama dari negara jiran yang amat menganyang kita Indonesia amat tidak menyenangkan hati. Mereka membawa adab yang tidak elok dari negara mereka dan membuat sesuka hati di negara ini. Mereka bukan sahaja telah berani beranak-pinak di negara ini dan anak-anak mereka terus mendapat kerakyatan Malaysia malahan berani merompak bank, rumah dan pemis perniagaan.

Ape pendapat anda?

Monday, October 4, 2010

Cinta & Mencintai


  • Pernah tak kamu rase bile di satu tahap percintaan, kite akan rase insecure dgn pasangan kite misalnye kite rase mcam die xsyg kite lagi, bile kite merajuk or menangis die buat dunno je? 

Sunday, October 31, 2010

Walaupun cinta ini membunuhku tapi merindukanmu

Cinta Ini Membunuhku

By : D’Masiv

Kau membuat ku berantakan
Kau membuat ku tak karuan
Kau membuat ku tak berdaya
Kau menolakku acuhkan diriku

Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hatimu
Ku sadari ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau inginkan

[Reff]
Kau hancurkan aku dengan sikapmu
Tak sadarkah kau telah menyakitiku
Lelah hati ini meyakinkanmu
Cinta ini membunuhku

Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hatimu
Ku sadari ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau inginkan
Back to Reff

…. Wooo…Uuhh…Haaa…

Lelah hati ini meyakinkanmu

Cinta ini membunuhku

D'masiv- Merindukanmu

Merindukanmu Lyrics

[Intro]

Saat aku tertawa di atas semua
Saat aku menangisi kesedihanku

Aku ingin engkau selalu ada
Aku ingin engkau aku kenang

Selama aku masih bisa bernafas
Masih sanggup berjalan
Ku kan slalu memujamu
Meski ku tak tau lagi
Engkau ada di mana
Dengarkan aku ku merindukanmu

Saat aku mencoba merubah sgalanya
Saat aku meratapi kekalahanku

[Interlude]

Dengarkan aku ku merindukanmu

Saturday, October 30, 2010

Takziah Buat Keluarga Mak Nas

Selayang-30/10/2010, mak sedara aku Nasariah Bt  Yeob Ahmad atau panggilan glamer bagi anak-anak sedara beliau Mak Nas telah kembali ke rahmatullah pada pukul 5 pagi tadi. Punca kematian adalah disebabkan penyakit kencing manis yang telah lama dihadapi. Mari kita bersama sedekahkan Al-Fatihah kepada beliau dan insan-insan yang anda sayang yang telah pergi....

Banyak perkara yang aku nak kongsi pasal Allayarhamah ni mase die sihat dulu. Mase kecik-kecik aku selalu pergi rumah die sebab aku bff dengan anak die, kire kezen aku la. Die pun memang layan aku baik la, ayat yang die selalu tanya.


Waktu sekolah
Dialog biasa : Periksa dapat no berapa?

Waktu sekolah menengah 
Dialog biase : Macam mana PMR ngn SPM?


Waktu habis matrik
Dialog biase : nak amik kos ape nanti, baik amik kos veterinar.


Waktu uni
Dialog biase : berapa gpa dpt?

Walaupun semua pasal pelajaran, tapi die memng amik berat psal hal aku. Tapi kini dah takde. Baru je salam dengan die mase raye haritu dan tak sempat nak mintak maaf. Ni aku dah jauh, nak balik jenguk pun kene pikir 5x, duit pun dah kering. Huhuhu..

Mak Nas, saya mintak maaf kalau ade buat salah silap selama ni. Saya pun dah maafkan Mak Nas juge.Mak Nas ditempatkan dalam orang-orang yg beriman. Semoga roh

Thursday, October 28, 2010

Amaran Kepada Kaum Perempuan!

Subject:Amaran pd Kaum Hawa
Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.


Kesah ini  betul2 terjadi kat Penang
Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??

Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masaalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu..

lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. .nak tau apa?

sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis..

perempuan tu pun apalagi, takut la..dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia..

Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta ornag perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MLAM!!

kemudian,dia orang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu..

satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci  kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang.
Semalam pun ada Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.

Sila panjangkan email ini pada sesiapa yg anda kenali.

Bagi kaum perempuan elakkan keluar bersaorangan diwaktu malam.

P/S: amalkanlah suratul kursi.. dan berdoalah dan meminta perlindungan dariNya.. insyaAllah.. perlindunganNya akan sntiasa pd hamba-hamba Nya yang meminta padaNya..

Wednesday, October 27, 2010

Final Semester 5


Ni jadual final aku nanti.. huu..gementar gile...doakan terbaik yer..Aminnn~~

Monday, October 25, 2010

Ada Apa Dengan Blackbery Torch 9800?


Banyak model telefon pintar diluar sana sama ada i-phone, i-pad, blackbery dan sebagainya. Namun begitu,menurut pensyarah saya seorang bekas jurutera elektronik, telefon pintar bukan bergantung pada harganya, sekiranya harga adalah tinggi dari telefon yang lain bukan bermaksud teknologinya adalah yang terbaik. Tetapi kita harus lihat pada fungsinya dan spesifikasinya. Hari ini saya akan memperkenalkan pada anda tentang Blackberry Torch 9800 exclusive dari Celcom

Kenapa saya memilih telefon pintar jenis ini sekiranya saya ingin membeli sebuah? Sebelum ini saya pernah memakai telefon bimbit jenis key-pad dan touch screen, kini saya boleh memiliki kedua-duanya dengan satu telefon sahaja. Hebat bukan? Saya boleh memilih untuk bermesej dengan rakan sama ada menggunakan key-pad atau touch screen. Anda mesti pernah bermain telefon sewaktu dalam kelas sama ada bermesej atau bermain game, tentang masalah bunyi key-pad anda akan mengganggu anda dan rakan yang lain yang ingin menumpukan sepenuh perhatian. Kini masalah anda boleh diselesaikan dengan Blackberry Torch 9800 dari celcom.

Spesifikasi telefon ini yang boleh membuat anda terliur:
  • smartphone with a BlackBerry keyboard and full 3.2 inch touch screen,
  •  5 MP camera...wow
  • 8 GB memory dengan memori luar format SD.
  • Boleh berfacebook dan bertweet bila-bila masa sahaja!!
  • Jangan lupe untuk menghantar push message dan instant messaging yang telah sebati dengan Blackberry!!
Kini  Celcom Blackberry akan memberi satu tawaran yang hebat dan liputan yang meluas seperti yang umum ketahuo.Saya ingin memperkenalkan anda dengan Celcom Exec 50 plan, dimana saya boleh berhubung dengan blackbery yang bakal saya menangi hanya dari RM50 sebulan. Hebat bukan!!! 

Antara kemudahan yang boleh saya dan anda dapati:

- 15 sen berhubung dengan semua nombor.
- Diskaun secara automatik setia bulan, tak perlu reedem untuk mendapatkannya!
- Cakap lebih ,lebih jimat dengan penjimatan sehingga 30% setiap bulan.
- Yuran langganan yang menjimatkan dengan hanya RM50.
-PERCUMA  untuk satu bulan Celcom Broadband Basic Plan dengan kelajuan sehingga 384 Kbps

Saturday, October 23, 2010

Pemergian BaBa yang di sayangi

video

Taiping- 23/10/2010, Baba telah menghembuskan nafas yang terakhir pada jam 8 pagi. Baba telah meninggalkan seorang tuan yang amat mencintainya begitu sahaja. Mayat beliau dijumpai di gelung roda dalam keadaan terpenyek. Punca kematiaan masih dalam siasatan. Arwah akan dikebumikan selepas zohor.-TAKBERNAMA

Wednesday, October 20, 2010

Meehun Goreng Simple

Meehun Goreng Simpel-Gerenti Sedap!


Bahan-bahan:

1 peket meehun segera mame perisa ayam

2 sudu minyak masak

3. sedikit garam 

Kes Penderaan Wanita oleh BF, sampai bila kesudahanya?

Pergaduhan atau pertelingkahan dalam perhubungan adalah adat kita sebagai manusia biasa. Setiap manusia tak akan terlepas dari melakukan kesilapan dan kesalahan seperti juga dalam perhubungan dua insan yang sedang bercinta. Namun kini, kes penderaan wanita oleh insan yang bergelar kekasih kian meningkat. Hari ini akhbar Metro Harian melaporkan bahawa seorang gadis berusia 18 tahun retak hidung akibat ditumbuk teman lelaki angkara cemburu dan yang paling sedihnya, selepas ditumbuk, lelaki tu dengan sewenangnya tinggalkan gf die kat tempat kejadian iaitu di sebuah R&R. Jum kite bace laporan akhbar tersebut.

KUANTAN: Seorang lelaki yang dipercayai cemburu bertindak menumbuk teman wanitanya sampai retak hidung wanita berkenaan di Kawasan Rehat dan Rawat (R&R) Temerloh, Lebuhraya Pantai Timur, malam tadi.
Wanita berkenaan dibawa ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh untuk menerima rawatan pada 8.30 pagi tadi sementara lelaki itu menyerah diri kepada polis.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, Superintendan Nordin Mustapha berkata, sebelum itu berlaku pertengkaran antara remaja perempuan berumur 18 tahun itu dengan teman lelakinya yang berumur 24 tahun.

"Mangsa yang tinggal di Jengka 19 dekat Maran baru sahaja sampai dengan sebuah bas ekspres dari Kuala Lumpur pada 9 malam. Ketika bas berhenti di R&R Temerloh, mangsa menghubungi teman lelakinya dari Jengka 18 untuk mengambilnya di situ.

"Setelah teman lelakinya datang menjemputnya, berlaku satu pertelingkahan yang dipercayai berpunca daripada cemburu.

"Lelaki berkenaan yang naik berang bertindak menumbuk muka mangsa menyebabkan hidung mangsa retak sebelum teman lelakinya itu meninggalkannya di situ," katanya kepada pemberita.-Bernama

Bagi aku sendiri, kes-kes macam ni aku tak heran sangat dan juge tak terkejut sebab aku pernah tengok dengan mata sendiri pergaduhan sepasang kekasih di Jusco dekat tempat aku belajar. Agak menakutkan juga sebab kali pertama aku tengok orang bergaduh ni selain pergaduhan kecik je. Bayangkan lelaki tu cube nak tarik perempuan tu keluar dari kereta sambil maki-maki. Lepas tu main tolak je perempuan tu dekat atas jalan. Perempuan tu mungkin cuba nak berdamai, die halang la depan kereta laki tu sambil nangis-nangis, memang kesian sangat aku tengok. Laki tu boleh pulak nak langgar perempuan tu. Nauzubillah. Dalam hati aku memang mengeji jantan macam ni. Perempuan makhluk yang lemah, katakanlah perempuan tu cube lawan balik dan kononnya tumbuk laki tu balik. Berape besar sangat la kesan die sebab perempuan ni di lahirkan lemah dan struktur tubuh perempuan ni kecik je dari laki. 

Jadi laki kat luar sana tu, janganlah ikut emosi sangat sampai tangan naik ke badan. Ingat diri tu bukan suami lagi kepada gf-gf anda. Gf anda bukan juge isteri kepada anda. So tak payah la nak konon-konon menjalankan tanggungjawab seperti dalam Al-Quran nak menjaga isteri. Aku memang bennnggaanng gile dekat laki macam ni. So perempuan diluar sana jum kite belajar mempertahankan diri, penuhkan ilmu didada dengan silat ke, tae kwan do ke, karate ke. Bile laki cube pukul kite, kasi karate je, biar lumpuh satu badannnnn....huhhhhhhhhhhh....

Monday, October 18, 2010

Tips Mendapatkan Badan Yang Ramping Seperti Gadis Jepun?

Anda tentu pernah melihat di kaca televisyen drama dari negara matahari terbit dan pasti perasan yang watak gadis dalam drama-drama ini mempunyai tubuh yang cantik, ramping dan slender. Pasti ada terbit rasa cemburu di hati melihat kerampingan badan mereka. Kini rahsia mereka sudah terbongkar dan mari kita menyelidik apa yang mereka lakukan sehingga rata-rata gadis Jepun mempunyai tubuh yang ideal??




Fish - 
Japanese people eat around 69kg of fish per person each year. That's more than four times the average of the rest of the world. Cutting back on meat and replacing it with fish will decrease your risk of heart disease. Oily fish are full of Omega 3 oils which are good for your skin and have been proven to help children learn. 

Soya 
 - The Japanese eat ten times more soya products that any other nation. It's low in fat and calories and high in protein. The low incidence of breast and colon cancer in China and Japan has been partially attributed to the high consumption of soya products as research shows it to has anti-carcinogenic properties.

Fresh Fruit & Vegetable -
-As with all diets ? a lot of fresh fruit and vegetables, especially leafy greens is a must. Try and pick fruit and vegetables that are in season.
Variety - Your body will benefit from a wider range of nutrients following the Chopstick Diet due to the variety of food. In a study, elderly Japanese women were found to eat 100 different foods a week, compared to only 30 for a woman following an average Western diet.

Small Portions & Chopsticks - Japanese food portions like sushi, are bite-sized, compared to Western portions. Eating with chopsticks should slow down the speed of consumption, giving you time to savour your food. On average it takes 20 minutes for your stomach to register that it's full. Eating more slowly means that you're less likely to overeat.

Light cooking techniques 
- Light cooking techniques include steaming, pan-grilling, simmering and stir-frying over a high heat. This helps to preserve more of the food's nutrients including anti-aging antioxidants.

Power Breakfasts  
- A typical Japanese breakfast includes green tea (which is believed to be full of antioxidants), steamed rice, miso soup (research has suggested that eating three bowls of miso soup a day could reduce the risk of breast cancer). It also includes a small omelette or piece of grilled salmon. This is a great start to the day as all foods are packed with nutritional benefits.

Sweet Treats  
- Japanese women are renowned for their sweet tooth. Their secret is that they don't over indulge. They do eat desserts and chocolate, but less regularly and in smaller portions. Like many diets, it's fine to treat yourself to something that you like - just don't over do it.

Informal Exercise 
-It's not just the diet that keeps Japanese women looking great and living longer. People walk or cycle everywhere. The 10,000 steps a day programme was first popularised in Japan 40 years ago. The British Heart Foundation in the UK has recently embraced the programme saying that 10,000 steps a day can give you a healthy heart and reduce body fat.


Mudah kan, tak perlu pergi ke Slimming World, Mayfirst dll yang kita tak tentu lagi keberkesananya. Paling mudah sekali ialah mulalah bersenam dan banyakkan minum air kosong. Paling berkesan sekali, kurangkan pengambilan karbohidrat pada malam hari dan pilihlah makanan bersup yang pasti akan lebih mengenyangkan dan mudah untuk dihadam. 

Selamat Mencuba~~

Saturday, October 16, 2010

Cara Membuat Origami Heart

Cara Membuat " Heart" Origami

Bagi yang mempunyai bf /gf diluar sana pasti ingin untuk buat something special untuk gf or bf anda sempena hari jadinya yang akan datang. Apa kata anda cuba untuk membuat lain dari yang lain dan murah kos. Biarpun nampak simple dan murah, tapi ia adalah hasil usaha keras anda untuk membuat sesuatu pada bf anda. So cubalah menggembirakan hati mereka dengan memberi sebalang botol yang dipenuhi dengan origami berbentuk hati. Pasti akan membuat pasangan anda berasa terharu dan disayangi. Selamat mencuba~~
  1. Mulakan dengan kertas origami yang berwarna puith di hadapan dan yang belakang.
          Lipatkan separuh dan buka dan lipatkan sebelah bawah dan bukakan kembali.
2.Lipat bahagian hujung tepi atas dan bawah ke bahagian garisan tengah.
3.Lipat kedua-dua bahagian bawah tepi ke bahagian tengah atas dan bukakan semula.
 4.Lipat tepi bahagian atas ke dalam ke tengah-tengah di bahagian bawah.
5.Lipat bahagian tepi ke titik yang ditunjuk dan bukakn semula.
6.Lipat bahagian tepi penjuru ke garisan lipatan yang dibuat tadi.
7.Sekarang kita akan mula membentuk "heart".
Pegang bahagian penjuru kertas seperti gambarajah di bawah dan lipatkan kebahagian tengah.
8.Masih memegang model kertas, bawa bahagian tepi kedua-dua bahagian ke tengah.
9.Model akan berbentuk seperti dibawah dan tolak bahagian segitiga kedalam.

10.Lipatkan bahagian yang bergaris ke arah luar dan bukakan semula.
11.Gunakan bahagian garisan yang kita buat tadi dan lipatkan bahagian tersebut kedalam.
12.Lipat bahagian paling dekat dengan bucu dan lipatkannya ke dalam seperti dalam gambarajah berikut.
13.Lipatkan bahagian segitiga ke atas kembali.
14. Heart kita siap!!


Selamat mencuba!!!





Wednesday, October 13, 2010

CIMB E-Banking---->Jadi Pengguna Bijak



Anda sudah memiliki online banking dari cimbclick??
Daftarlah segera..


Saye bukn perkerja cimb bank
bukan je pemilik
mahupun dapat keuntungan dari ini
tpi pengguna cimb online yg tegarrrrr~~~~

Benefit??
  • urusan top-up lebih mudah..tak payah nak cari kedai topup---jimat duit minyak
  • nak beli brg scr on9 mudah terutama nak beli brg outside malaysia
  • mudah nak transfer duit dr cimb ke bank lain dan dr cimb ke cimb
  • laman web yg mudah difahami dan sesape yg celik tenet dan baru nak celik pun boleh gune
  • pengurusan pembayaran bil dan lesen secra on9--tak perlu nak beratur pjg
  • wang anda dijamin selamat slagi tak beri pin kepd org yg xberkenaan
  • log out scr automatik jadi tak perlu risau kalau anda on9 di cyber cafe
Weakness?
  • jgn bagi org laen gune laptop anda--tmbah2 hacker
  • jadi boros sbb duit ade je..kecuali akaun dah kurg dr rm10
Saye dah beralih menggunakan e-banking..anda bile lagi??? i like it~~

Sunday, October 10, 2010

SoRRy2..

Dear diary,

For Him Only..plzz read..

Tuesday, October 5, 2010

Tonto Pendatang Asing

Kebanjiran warga asing terutama dari negara jiran yang amat menganyang kita Indonesia amat tidak menyenangkan hati. Mereka membawa adab yang tidak elok dari negara mereka dan membuat sesuka hati di negara ini. Mereka bukan sahaja telah berani beranak-pinak di negara ini dan anak-anak mereka terus mendapat kerakyatan Malaysia malahan berani merompak bank, rumah dan pemis perniagaan.

Ape pendapat anda?

Monday, October 4, 2010

Cinta & Mencintai


  • Pernah tak kamu rase bile di satu tahap percintaan, kite akan rase insecure dgn pasangan kite misalnye kite rase mcam die xsyg kite lagi, bile kite merajuk or menangis die buat dunno je? 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails