Wednesday, May 12, 2010

Megah sangat ke ade kamera DSLR??

Pasti semua penah dengar pasal kamera ni kan, tipu la kalau tak pernah dengar kecuali korang tak suke bace BG----> amik hati..heheheh..ni cerita bukan pasal kamera ni, tapi cerita pasal orang yang berlagak ke hulu hilir, tangkap gambor yang takde pekdah dengan muke yang langsung takle blah---. nada jelez.

Cerite nie bermula bile saye pergi round-round dengan ayah saye kat taman tasek lepas selesai menjamu ayam kfc lada hitam (* sangat sedap..heavenn~~). Toleh kanan, toleh kiri, toleh depan tapi bukan belakangg..sebab belakang ade seat belakang je..LOLL..Toleh punyer toleh, ternampak la 4 ekor mamat nie tengah bawak kamera tersebut dengan rambut kerinting kembang ala Ally Cat dan berseluar pendek + muke takleh blah..bagak tol~sies saye menyampah dengan golongan macam ni.

Dorang ni bukan nak amik gamba as seni tapi menjadi pakej untuk mencari awek dan menunjukkan "yeah,saye ade kamera mahal, anda bile lagi?? Cube korang paham perasaan saye ni, meluat gile. Mentang-mentang saye hanye ade kamera LUMIX kecik je, hmmm.

Dulu saye kagum jugak bile tengok orang bawak kamera ni kire dorang ni ' rare species', tapi bile dah belambak kat jalan raye , dah nyampah tengok. Harge jugak dah murah dah sekarang (*murah ke??) dalam 1k dah boleh dapat dah sekarang.

So, neway to who got this camera out there, plz dun be so arrogant and no need to bring yours everywhere. SHAME YOU!! (dengan nada jelez lagi..heheheh)

Sekian, terime kaseh...(* mate tengah layan Piala Thomas)

SUaM-SuaM Milo~~(*trademark)

8 comments:

si dia said...

ha3
nada sungguh jelez.. ;p

hanaKir@ said...

hek2..jangan jelez ba

hentakbelipat said...

hahaha...camne ea nk ngort dgn slr..cmpius jgk..cam xberape nak applicble je

hanaKir@ said...

try la bwk slr rate-rate n try ngorat..
selamat beramal~

Alynn Notnot said...

kalau betul2 diorg nak gune utk tgkp gmba takpe tp kalo stakat nak tayang je wat pe kan?

hanaKir@ said...

hahaha..btol2..sies btol..takat nak tgkap gamba anak2 wat aksi comel.pkai hanset sude...
--->dengki lagi

cikwanik said...

agak bergaya kot mereka mereka yang mengambel gamba pakai dslr..

hanaKir@ said...

hahaha.mebi kot..bergaye

Wednesday, May 12, 2010

Megah sangat ke ade kamera DSLR??

Pasti semua penah dengar pasal kamera ni kan, tipu la kalau tak pernah dengar kecuali korang tak suke bace BG----> amik hati..heheheh..ni cerita bukan pasal kamera ni, tapi cerita pasal orang yang berlagak ke hulu hilir, tangkap gambor yang takde pekdah dengan muke yang langsung takle blah---. nada jelez.

Cerite nie bermula bile saye pergi round-round dengan ayah saye kat taman tasek lepas selesai menjamu ayam kfc lada hitam (* sangat sedap..heavenn~~). Toleh kanan, toleh kiri, toleh depan tapi bukan belakangg..sebab belakang ade seat belakang je..LOLL..Toleh punyer toleh, ternampak la 4 ekor mamat nie tengah bawak kamera tersebut dengan rambut kerinting kembang ala Ally Cat dan berseluar pendek + muke takleh blah..bagak tol~sies saye menyampah dengan golongan macam ni.

Dorang ni bukan nak amik gamba as seni tapi menjadi pakej untuk mencari awek dan menunjukkan "yeah,saye ade kamera mahal, anda bile lagi?? Cube korang paham perasaan saye ni, meluat gile. Mentang-mentang saye hanye ade kamera LUMIX kecik je, hmmm.

Dulu saye kagum jugak bile tengok orang bawak kamera ni kire dorang ni ' rare species', tapi bile dah belambak kat jalan raye , dah nyampah tengok. Harge jugak dah murah dah sekarang (*murah ke??) dalam 1k dah boleh dapat dah sekarang.

So, neway to who got this camera out there, plz dun be so arrogant and no need to bring yours everywhere. SHAME YOU!! (dengan nada jelez lagi..heheheh)

Sekian, terime kaseh...(* mate tengah layan Piala Thomas)

SUaM-SuaM Milo~~(*trademark)

8 comments:

si dia said...

ha3
nada sungguh jelez.. ;p

hanaKir@ said...

hek2..jangan jelez ba

hentakbelipat said...

hahaha...camne ea nk ngort dgn slr..cmpius jgk..cam xberape nak applicble je

hanaKir@ said...

try la bwk slr rate-rate n try ngorat..
selamat beramal~

Alynn Notnot said...

kalau betul2 diorg nak gune utk tgkp gmba takpe tp kalo stakat nak tayang je wat pe kan?

hanaKir@ said...

hahaha..btol2..sies btol..takat nak tgkap gamba anak2 wat aksi comel.pkai hanset sude...
--->dengki lagi

cikwanik said...

agak bergaya kot mereka mereka yang mengambel gamba pakai dslr..

hanaKir@ said...

hahaha.mebi kot..bergaye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails