Tuesday, May 25, 2010

shrek the final yang kelakar habis

Semalam baru usha shrek dengan member kat panggung semalam. Waa..Syuke sangattt...Kite tak suke Shrek, tapi suke donkey tu, syumel gile babon dan sangat peramah. hihihihi..Panggung kecik je kat sini tak sehebat kat Pavillion, sound system die pon macam ok-ok gak, tapi cerita Shrek kali ni memang kelakar habes. Sepanjang tengok cerita ni asyik gelak je.Waa..Sebenarnye nak pergi dengan Baba tapi Ba jauh sangat, nak date pun susah.Takpe Ba, nanti kite akan bertemu jua..huh..

Fiona yang gagah perkasa


Berbalik pade citer Shrek tadi cerita die banyak menggunakan mainan perasaan sendiri iaitu perasaan Shrek yang meroyan selepas kehadiran cahaye mate. Baru ku tahu centa je tak cukup untuk menghadapi tanggungjawab yang akan mendatang.

Skimpy yang jaat bebenor

Cerita ni bermula dengan Shrek yang menghadapi hidup seharian bersama isterinya Puteri Fiona di gubuknya bersama tiga anaknya Felicia etc..etc..tak ingat loll. Hidup die same je hari-hari hinggalah tibe majlis ulang tahun anaknye yang disambut bersama manusia dan rakan-rakan seperjuangan dalam sekuel sebelum ni iaitu Gingy, Wolf, Pinochio dan Donkey. Shrek yang meroyan tertekan dengan manusia yang tak takut dengannya lagi dan die rase dipersiakan dan tidak ditakuti lagi oleh manusia.
Puss In Boots yang da temok but adorable

Beberapa tahun dahulu, King far far away hendak menyerahkan tahktanye kepada ahli sihir yang mengunakan kaedah perjanjian untuk menukarkan Fiona kepada manusia semula. Namun, Skimpy ni seorang yang penuh dengan tipu muslihat dan perangai seperti pelacur. Belum sempat King menandatangani perjanjian , utusannya memberitahu bahawa Puteri Fiona telah diselamatkan dan perjanjian dibatalkan.

Panahan mate yang tak bole tolakk.waaa

Shrek yang tertekan pada masa itu terjumpa Skimpy tersepit di tayar dan menolongnye. Skimpy ni telah offer satu perjanjian untuk Shrek hidup dalam satu hari yang diigininya. Skimpy telah mengambil satu hari dimana Shrek dilahirkan maka Shrek tak wujud lagi didunia dan perjanjian King telah dimeterai.

Shrek rase menyesal dan cube membetulkan keadaan hanya dengan sebuah ciuman dari orang yang dicintai.

Nak tahu lebih lanjut? Ushalah dipawagam berdekatan..hehehe

5 comments:

one_are said...

wa macam best. macam nak tengok lak sbb sblm shrek 1&2 x seberapa r tapi lawak gak boleh release tension.

hentakbelipat said...

baru lepas tgk smalam..best!!!!!! tak rugi tgk kan

hanaKir@ said...

hohohoho..ni mmg bes..guling2 gelak member sebelah..aku ilek je..jage penampilan..hahah

zool said...

macam best je.. nak tengok gak lah

hanaKir@ said...

wajib tgk lolll

Tuesday, May 25, 2010

shrek the final yang kelakar habis

Semalam baru usha shrek dengan member kat panggung semalam. Waa..Syuke sangattt...Kite tak suke Shrek, tapi suke donkey tu, syumel gile babon dan sangat peramah. hihihihi..Panggung kecik je kat sini tak sehebat kat Pavillion, sound system die pon macam ok-ok gak, tapi cerita Shrek kali ni memang kelakar habes. Sepanjang tengok cerita ni asyik gelak je.Waa..Sebenarnye nak pergi dengan Baba tapi Ba jauh sangat, nak date pun susah.Takpe Ba, nanti kite akan bertemu jua..huh..

Fiona yang gagah perkasa


Berbalik pade citer Shrek tadi cerita die banyak menggunakan mainan perasaan sendiri iaitu perasaan Shrek yang meroyan selepas kehadiran cahaye mate. Baru ku tahu centa je tak cukup untuk menghadapi tanggungjawab yang akan mendatang.

Skimpy yang jaat bebenor

Cerita ni bermula dengan Shrek yang menghadapi hidup seharian bersama isterinya Puteri Fiona di gubuknya bersama tiga anaknya Felicia etc..etc..tak ingat loll. Hidup die same je hari-hari hinggalah tibe majlis ulang tahun anaknye yang disambut bersama manusia dan rakan-rakan seperjuangan dalam sekuel sebelum ni iaitu Gingy, Wolf, Pinochio dan Donkey. Shrek yang meroyan tertekan dengan manusia yang tak takut dengannya lagi dan die rase dipersiakan dan tidak ditakuti lagi oleh manusia.
Puss In Boots yang da temok but adorable

Beberapa tahun dahulu, King far far away hendak menyerahkan tahktanye kepada ahli sihir yang mengunakan kaedah perjanjian untuk menukarkan Fiona kepada manusia semula. Namun, Skimpy ni seorang yang penuh dengan tipu muslihat dan perangai seperti pelacur. Belum sempat King menandatangani perjanjian , utusannya memberitahu bahawa Puteri Fiona telah diselamatkan dan perjanjian dibatalkan.

Panahan mate yang tak bole tolakk.waaa

Shrek yang tertekan pada masa itu terjumpa Skimpy tersepit di tayar dan menolongnye. Skimpy ni telah offer satu perjanjian untuk Shrek hidup dalam satu hari yang diigininya. Skimpy telah mengambil satu hari dimana Shrek dilahirkan maka Shrek tak wujud lagi didunia dan perjanjian King telah dimeterai.

Shrek rase menyesal dan cube membetulkan keadaan hanya dengan sebuah ciuman dari orang yang dicintai.

Nak tahu lebih lanjut? Ushalah dipawagam berdekatan..hehehe

5 comments:

one_are said...

wa macam best. macam nak tengok lak sbb sblm shrek 1&2 x seberapa r tapi lawak gak boleh release tension.

hentakbelipat said...

baru lepas tgk smalam..best!!!!!! tak rugi tgk kan

hanaKir@ said...

hohohoho..ni mmg bes..guling2 gelak member sebelah..aku ilek je..jage penampilan..hahah

zool said...

macam best je.. nak tengok gak lah

hanaKir@ said...

wajib tgk lolll

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails