Monday, May 10, 2010

Ayah,Cik Nab,Kiku DaN BAba

Beberapa tahun lalu,

Mase tue rumah takde Astro lagi, jadi saye dengan ayah saye suke gadoh mase nak tengok tv. Saye nak tengok tv7 ,ayah pulak nak tengok tv1. Mase tue cerite Korea susah nak dapat melalui download dan nak beli dvd pun mahal. Jadi dapat tengok kat tv jela.

Saye : Ayah. Adik nak tengok tv7. Bagilah remote tue.

Ayah : Takde-takde, ayah nak tengok bola nie.



Saye : Alaa..Hari ni episod akhir cite Korea (saye bohong je, banyak lagi episod.hehehe)

Ayah : Jangan degil!!

Saye : Ayah nak adik amik Cik Nab ke nak bagi remote?

Saye tahu ayah tak suke pegang binatang ni.Kotor katenye.Sambil berlalu pergi ke kandang Cik Nab, arnab kesayanganku.

Saye :( sambil pegang Cik Nab) Nak remote ke nak Cik Nab?

Ayah : ehhh-ehh..Jangan-jangan..Nah amik remote.

Muhahahah..berkesan jugak taktik saye.

2 Tahun Kemudian

Kami dah mampu sikit nak beli ASTRO, sekarang ni berebut nak tengok bola ESPN dan STARWORLD.Cik Nab dah meninggal tahun lepas sebab terlanggar pagar rumah. Kali ini rumah kami diserikan dengan seekor kucing dinamakan KIKU. Ayah memang sangat tak suke binatang berbulu ni, tapi tak kan kami nak beli haiwan eksotik pulak.Adoai.

Saye : Ayah, sudah-sudah la tengok bola tue.

Ayah : Haish, takde-takde ayah nak tengok bola. (marah nampak ayah)

Saye : Waa.Bagi la,hari-hari bola. Tak reti pon ayah maen bola.

Ayah : Takde-takde.

Saye : Okie. Kiku-kiku. mai sini jap tengok ayah nie.

Kiku datang bile name die dipanggil (bijak kan kuceng saye).

Saye : Haa..Ayah nak Kiku ke nak remote ( saye dalam aksi untuk membaling Kiku ke arah ayah)

Ayah : Yela2.Tengok la tv.(Marah dalam diam)

Kini Kiku telah pergi meninggalkan kami sebab saket yang tak diketahui. Penggantinye adalah seekor hamster yang dinamakan Baba. Adakah Baba yang kecik sehandal Kiku dan Cik Nab?? Kita nantikan kesudahannye.

Saye : Ayah tak busan ke tengok Awani dengan bula? Asyik-asyik citer same dari pagi sampai malam. Adik nak termuntah dah tengok.

Ayah : Kamu ni,kartun-kartun-kartun, takde mende laen ke nak tengok. Bukan masuk periksa pon..bla..bla..blaa (makin tue makin panjang bebelan ayah)

Saye : Alah , ni untuk senangkan hati .Lagipun skarang ni tym cuti. Tak kan nak tengok berite.

Ayah :  Nape degil sangat ni. (Alamak ayah dah marah)

Saye : Nak adik amik Baba?

Ayah :..............

Saye segere pergi ke Baba, saye tahu ayah saye geli nak pegang Baba, geli katenye macam tikus.(Muhahahah)

Saye : Nah Baba (sambil suakan Baba kat ayah)

Ayah : Amiklah remote. Jangan bagi kat ayah.Geliiii..

Hihihi itulah ayah saye yang geli kat binatang. Sangat menjage kebersihan kadang-kadang macam lebih bersih dari saye. Tapi yang penting, mereka-meraka ni banyak membantu saye dalam merebut TV..HOyee!!

Sekian terima Kaseh.


8 comments:

joegrimjow said...

xleh pada binatang ni
satu kelebihan ke
atau sebaliknya?
;)

a d r e y n i e e l i s y a said...

hehehe..
lucu..

habis semua binatang jd mgsa...
huhuhu

boleh guna juga idea ni

syak said...

kelebihan kat org yang ade tv 1 jer..sob3

kisahremaja said...

bijak2..... teknik yang sentiasa berkesan yea...

hazman aka species1980 said...

rajin yea awak bela binatang peliharaan nie....

kisahsensasi said...

dalam kes nie tokey kedai pets la yang untung.....hohoho

syak said...

arnab rm8---->tym dulo2

kiku------->foc (jumope kt longkang)

baba----->rm8 (baba i jantan n pemalu..sape nak bekenalan bole la..(-_-!!))

BRILLIANT~~!!!(muhahahah)

syak said...

saye sowang kt uma...da kire adek kesygn my baba..hohoho

Monday, May 10, 2010

Ayah,Cik Nab,Kiku DaN BAba

Beberapa tahun lalu,

Mase tue rumah takde Astro lagi, jadi saye dengan ayah saye suke gadoh mase nak tengok tv. Saye nak tengok tv7 ,ayah pulak nak tengok tv1. Mase tue cerite Korea susah nak dapat melalui download dan nak beli dvd pun mahal. Jadi dapat tengok kat tv jela.

Saye : Ayah. Adik nak tengok tv7. Bagilah remote tue.

Ayah : Takde-takde, ayah nak tengok bola nie.



Saye : Alaa..Hari ni episod akhir cite Korea (saye bohong je, banyak lagi episod.hehehe)

Ayah : Jangan degil!!

Saye : Ayah nak adik amik Cik Nab ke nak bagi remote?

Saye tahu ayah tak suke pegang binatang ni.Kotor katenye.Sambil berlalu pergi ke kandang Cik Nab, arnab kesayanganku.

Saye :( sambil pegang Cik Nab) Nak remote ke nak Cik Nab?

Ayah : ehhh-ehh..Jangan-jangan..Nah amik remote.

Muhahahah..berkesan jugak taktik saye.

2 Tahun Kemudian

Kami dah mampu sikit nak beli ASTRO, sekarang ni berebut nak tengok bola ESPN dan STARWORLD.Cik Nab dah meninggal tahun lepas sebab terlanggar pagar rumah. Kali ini rumah kami diserikan dengan seekor kucing dinamakan KIKU. Ayah memang sangat tak suke binatang berbulu ni, tapi tak kan kami nak beli haiwan eksotik pulak.Adoai.

Saye : Ayah, sudah-sudah la tengok bola tue.

Ayah : Haish, takde-takde ayah nak tengok bola. (marah nampak ayah)

Saye : Waa.Bagi la,hari-hari bola. Tak reti pon ayah maen bola.

Ayah : Takde-takde.

Saye : Okie. Kiku-kiku. mai sini jap tengok ayah nie.

Kiku datang bile name die dipanggil (bijak kan kuceng saye).

Saye : Haa..Ayah nak Kiku ke nak remote ( saye dalam aksi untuk membaling Kiku ke arah ayah)

Ayah : Yela2.Tengok la tv.(Marah dalam diam)

Kini Kiku telah pergi meninggalkan kami sebab saket yang tak diketahui. Penggantinye adalah seekor hamster yang dinamakan Baba. Adakah Baba yang kecik sehandal Kiku dan Cik Nab?? Kita nantikan kesudahannye.

Saye : Ayah tak busan ke tengok Awani dengan bula? Asyik-asyik citer same dari pagi sampai malam. Adik nak termuntah dah tengok.

Ayah : Kamu ni,kartun-kartun-kartun, takde mende laen ke nak tengok. Bukan masuk periksa pon..bla..bla..blaa (makin tue makin panjang bebelan ayah)

Saye : Alah , ni untuk senangkan hati .Lagipun skarang ni tym cuti. Tak kan nak tengok berite.

Ayah :  Nape degil sangat ni. (Alamak ayah dah marah)

Saye : Nak adik amik Baba?

Ayah :..............

Saye segere pergi ke Baba, saye tahu ayah saye geli nak pegang Baba, geli katenye macam tikus.(Muhahahah)

Saye : Nah Baba (sambil suakan Baba kat ayah)

Ayah : Amiklah remote. Jangan bagi kat ayah.Geliiii..

Hihihi itulah ayah saye yang geli kat binatang. Sangat menjage kebersihan kadang-kadang macam lebih bersih dari saye. Tapi yang penting, mereka-meraka ni banyak membantu saye dalam merebut TV..HOyee!!

Sekian terima Kaseh.


8 comments:

joegrimjow said...

xleh pada binatang ni
satu kelebihan ke
atau sebaliknya?
;)

a d r e y n i e e l i s y a said...

hehehe..
lucu..

habis semua binatang jd mgsa...
huhuhu

boleh guna juga idea ni

syak said...

kelebihan kat org yang ade tv 1 jer..sob3

kisahremaja said...

bijak2..... teknik yang sentiasa berkesan yea...

hazman aka species1980 said...

rajin yea awak bela binatang peliharaan nie....

kisahsensasi said...

dalam kes nie tokey kedai pets la yang untung.....hohoho

syak said...

arnab rm8---->tym dulo2

kiku------->foc (jumope kt longkang)

baba----->rm8 (baba i jantan n pemalu..sape nak bekenalan bole la..(-_-!!))

BRILLIANT~~!!!(muhahahah)

syak said...

saye sowang kt uma...da kire adek kesygn my baba..hohoho

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails