Tuesday, June 8, 2010

Blogger Sundal

huuu..dengan semangat berkobar-kobar aku menulis entry kali ni bukan untuk membuka aib orang tapi nak bagi nasihat pade semua orang terutame bagi lelaki supaye jangan judge girl by their look..Rupe luar  mungkin baik, mis perfek,awesome, tapi ya tuhan dalam die amatlah busuk ya Rabii..

Aku nak citer pasal orang bukan sebab aku baik sangat dan perfect tapi cume nak berkongsi pengalaman aku sendiri. Nak dimulakan cerita, sedang aku berblog walking kire-kire 20 blog aku lawati, aku terstop kat satu blog yang mane orang tu amat aku kenali. Die bekas kawan baik aku semasa aku menjejakkan kaki ke matrikulasi tidak lama dulu dan merupakan rumateku.



Mule-mule aku memang baik giler kat die, die ade muke yang cantik + badan yang lawa + kulit yang putih yang boleh mencairkan hati mane-mane lelaki termasuklah hati aku walaopon aku sorang perempuan. Aku ingat die perfect gurl sebab mempunyai pakej yang lengkap dan baik pulak tu.

Tapi imej baik die yang aku damba dulu pudar apabila aku dapat tau perangai sebenar die. Mule semester, die ade seorang boy yang dah kerja. Die selalu bercerita tentang boy die dan walaupun ade perasaan cemburu dalam hati ini aku dengar jugak sebagai sahabat. Nak bandingkan aku dengan die macam langit dan tanah. Sambung dengan kisah boy tadi, die sanggup tunaikan ape saje permintaan rumate aku tadi seperti handphone yang berharge rm700, wang belanja dan macam-macam jenis. Apabila rumate aku teringin hendak makan ape-ape waktu malam yang tak dijual kat kafe, terhegeh-hegeh lelaki tu datang bawak ape yang die mintak. Free of charge. Rumate aku pandai ambil hati pakwenya. Mulut die sangat manis seperti madu dan kate-kate die amat sedap di dengar, bukan aku pasang telinge yer, sebab die cakap kuat sangat. Aku boleh dengar sepatah sepatah ape yang die bualkan.

3 bulan kemudian, aku dengar die dah putus dengan pakwenya dan die yang memutuskan dengan alasan ape aku tak ingat, tapi tak silap aku sebab dah tak serasi lagi rasenya. Bayangkan setelah  ape yang lelaki tu bagi senang-senang je die mintak putus sedangkan aku tau yang die juga dah mencari spare-spare baru dan mengunakan wang topup yang diberi bfnye  untuk kontek lelaki laen. Lelaki-lelaki, kau memang bodoh, dengan mulut manis saje kau senang dipermainkan.Cetek sungguh akalmu.

Tak sampai sebulan lepas putus, die dah kapel dengan laki laen. Budak sekolah agama die dulu, tapi waktu tu aku dah tak rapat dengan die sebab aku tak suke sangat dengan perangai die yang suke menggedik-gedik dengan jantan. Aku tak nak pengaruh buruk tu sampai kat aku. Mengikut kate motivator, kite kena pandai pilih kawan yang boleh tentukan care pergaulan kite. Kali ni aku membuat andaian jahat ape lagi permintaan die untuk kikis duit new guy die. Sangkaan aku betol, die mintak bf die belikan patung teddy bear besar yang hargenye ratusan ringgit. Aku pasti hubungan dorang tak lame.

Habis je matrik, die berjaye lanjutkan pelajaran ke luar negara dan aku di u tempatan, naseb baek sungguh die, die add aku kat friendster waktu tu dan die telah bertukar bf lagi. Kali ni bf baru die nampak loaded + muke samseng. Boleh la puaskan hati nafsu serakah die tu yang pisau cukur..hahaha..tak sayang mulut betol aku ni. Tapi aku tak nak ambik tahu lebih-lebih sebab hubungan aku dan die dah selesai.

Tak perlu la aku cerita part sensor-sensor macam gambar separuh nude die yang die hantar kat bf dll sebab itu antara die dan tuhan. Aku harap die dah sedar kini dan dalam blog die , die ade ceritakan keperitan hidup mak ayah die dan sebab tu la aku rase die sanggup menjadi pisau cukur untuk memuaskan nafsu die. Aku harap/ berdoa lepas ni wahai kawanku bile kau dah kerja besar nanti, ubahlah diri kau dan nasib keluarga kau. Tak perlu la kau menceritakan macam-macam pada umum tentang sebelah putih kau dan biarkan orang bersimpati dan menyembunyikan kebenaran yang kau tu FAKE sebenarnya.

Kepada kaum Adam diluar sana, jangalan anda tertipu dengan kecantikan semata-mata, selidik dulu perangai die, kalau die dah mule meminta-minta walaupun hubungan tak sampai 2 bulan, watch out, she is bitch..wawawa..dan kalau die lambat balas mesej anda dan sering habis kredit walaupun anda baru jer menopup, maksudnye die ade spare-spare yang lain. Dan jangan kenalkan member anda pade gf dan dengan baik hatinya dan memberi no telefon/ ym kawan anda pada gf anda dengan alasan senang die nk kontek anda sedangkan gf anda sedang cube memikat hati kawan anda dan bile anda tinggalkan die, die sudah ade stok simpanan.

Kalau korang bace blog die siap pakej gambar-gambar die yang lawa mesti korang ingat die perempuan baik-baik. Kalau nak cari blog die ade dekat mis TTT, kat bloglist, teka la sesape yang korang rase lawa. Hati-hati dengan die, jangan sampai terperangkap dengan kate-kate manis die..hohoho

12 comments:

kaizen shinobi said...

erk?

hmm.....


jangan risau.. aq ader prisai kata2 manis... har har har

cikgadis konfiuss said...

wow? x sangka...ish ish ish
ada jg org mcm ni

Hasrol Nizam said...

well, dgn muka cantik perempuan leh salah guna kan utk kpntingan diri sendiri..

Kyosingcat said...

adat dunia laa kan....tapi jangan laa nak gunekan alasan kesempitan mak bapak tuntuk jadi pompuan sundal n pisau cukor...ade je org miskin yang akhirnye berjaya dan kaye raya atas usaha sendiri.

~suNshiNe~ said...

ada je girl yg berperangai mcm nie..tambah2 kalau time study..

si dia said...

waaa...seramm

✿Lovillea✿ said...

cayalah... rupa xjanjikan apa2.. yg pntg hati & peribadi.. muahahahhaa

rizputra7 said...

jangan goda aku...aku tak ada harta..aku cuma ada motor buruk jer wakakaka

wunny said...

betol betol,

bila dah makin besar ni,
makin senang nak jumpe manusia perangai cam tuuuutttt.

;)

hanaKir@ said...

hahaha...kdg2 memang macam 2...manusia tak sedar kesilapan diri.kite kene la tegur..tapi kdg2 teguran di balas dengan pulauan..nantikan cerita pulau ni..bukan pulau langkawi..tp pemulauan yang tragis

Anonymous said...

taw xpe..pompuan lawa mmg sial.aku dulu pn penah kena dgn betina cm ni...pasal pulau memulau ni aku bengang jgk.owg bg nasihat bkn nk dgr.bile nk cite sal pulau ni.xsaba aku nk baca.cptlah miz hanakira :)

hanaKir@ said...

lupe pulak nak citer kisah pulau memulau ni..hee

Tuesday, June 8, 2010

Blogger Sundal

huuu..dengan semangat berkobar-kobar aku menulis entry kali ni bukan untuk membuka aib orang tapi nak bagi nasihat pade semua orang terutame bagi lelaki supaye jangan judge girl by their look..Rupe luar  mungkin baik, mis perfek,awesome, tapi ya tuhan dalam die amatlah busuk ya Rabii..

Aku nak citer pasal orang bukan sebab aku baik sangat dan perfect tapi cume nak berkongsi pengalaman aku sendiri. Nak dimulakan cerita, sedang aku berblog walking kire-kire 20 blog aku lawati, aku terstop kat satu blog yang mane orang tu amat aku kenali. Die bekas kawan baik aku semasa aku menjejakkan kaki ke matrikulasi tidak lama dulu dan merupakan rumateku.



Mule-mule aku memang baik giler kat die, die ade muke yang cantik + badan yang lawa + kulit yang putih yang boleh mencairkan hati mane-mane lelaki termasuklah hati aku walaopon aku sorang perempuan. Aku ingat die perfect gurl sebab mempunyai pakej yang lengkap dan baik pulak tu.

Tapi imej baik die yang aku damba dulu pudar apabila aku dapat tau perangai sebenar die. Mule semester, die ade seorang boy yang dah kerja. Die selalu bercerita tentang boy die dan walaupun ade perasaan cemburu dalam hati ini aku dengar jugak sebagai sahabat. Nak bandingkan aku dengan die macam langit dan tanah. Sambung dengan kisah boy tadi, die sanggup tunaikan ape saje permintaan rumate aku tadi seperti handphone yang berharge rm700, wang belanja dan macam-macam jenis. Apabila rumate aku teringin hendak makan ape-ape waktu malam yang tak dijual kat kafe, terhegeh-hegeh lelaki tu datang bawak ape yang die mintak. Free of charge. Rumate aku pandai ambil hati pakwenya. Mulut die sangat manis seperti madu dan kate-kate die amat sedap di dengar, bukan aku pasang telinge yer, sebab die cakap kuat sangat. Aku boleh dengar sepatah sepatah ape yang die bualkan.

3 bulan kemudian, aku dengar die dah putus dengan pakwenya dan die yang memutuskan dengan alasan ape aku tak ingat, tapi tak silap aku sebab dah tak serasi lagi rasenya. Bayangkan setelah  ape yang lelaki tu bagi senang-senang je die mintak putus sedangkan aku tau yang die juga dah mencari spare-spare baru dan mengunakan wang topup yang diberi bfnye  untuk kontek lelaki laen. Lelaki-lelaki, kau memang bodoh, dengan mulut manis saje kau senang dipermainkan.Cetek sungguh akalmu.

Tak sampai sebulan lepas putus, die dah kapel dengan laki laen. Budak sekolah agama die dulu, tapi waktu tu aku dah tak rapat dengan die sebab aku tak suke sangat dengan perangai die yang suke menggedik-gedik dengan jantan. Aku tak nak pengaruh buruk tu sampai kat aku. Mengikut kate motivator, kite kena pandai pilih kawan yang boleh tentukan care pergaulan kite. Kali ni aku membuat andaian jahat ape lagi permintaan die untuk kikis duit new guy die. Sangkaan aku betol, die mintak bf die belikan patung teddy bear besar yang hargenye ratusan ringgit. Aku pasti hubungan dorang tak lame.

Habis je matrik, die berjaye lanjutkan pelajaran ke luar negara dan aku di u tempatan, naseb baek sungguh die, die add aku kat friendster waktu tu dan die telah bertukar bf lagi. Kali ni bf baru die nampak loaded + muke samseng. Boleh la puaskan hati nafsu serakah die tu yang pisau cukur..hahaha..tak sayang mulut betol aku ni. Tapi aku tak nak ambik tahu lebih-lebih sebab hubungan aku dan die dah selesai.

Tak perlu la aku cerita part sensor-sensor macam gambar separuh nude die yang die hantar kat bf dll sebab itu antara die dan tuhan. Aku harap die dah sedar kini dan dalam blog die , die ade ceritakan keperitan hidup mak ayah die dan sebab tu la aku rase die sanggup menjadi pisau cukur untuk memuaskan nafsu die. Aku harap/ berdoa lepas ni wahai kawanku bile kau dah kerja besar nanti, ubahlah diri kau dan nasib keluarga kau. Tak perlu la kau menceritakan macam-macam pada umum tentang sebelah putih kau dan biarkan orang bersimpati dan menyembunyikan kebenaran yang kau tu FAKE sebenarnya.

Kepada kaum Adam diluar sana, jangalan anda tertipu dengan kecantikan semata-mata, selidik dulu perangai die, kalau die dah mule meminta-minta walaupun hubungan tak sampai 2 bulan, watch out, she is bitch..wawawa..dan kalau die lambat balas mesej anda dan sering habis kredit walaupun anda baru jer menopup, maksudnye die ade spare-spare yang lain. Dan jangan kenalkan member anda pade gf dan dengan baik hatinya dan memberi no telefon/ ym kawan anda pada gf anda dengan alasan senang die nk kontek anda sedangkan gf anda sedang cube memikat hati kawan anda dan bile anda tinggalkan die, die sudah ade stok simpanan.

Kalau korang bace blog die siap pakej gambar-gambar die yang lawa mesti korang ingat die perempuan baik-baik. Kalau nak cari blog die ade dekat mis TTT, kat bloglist, teka la sesape yang korang rase lawa. Hati-hati dengan die, jangan sampai terperangkap dengan kate-kate manis die..hohoho

12 comments:

kaizen shinobi said...

erk?

hmm.....


jangan risau.. aq ader prisai kata2 manis... har har har

cikgadis konfiuss said...

wow? x sangka...ish ish ish
ada jg org mcm ni

Hasrol Nizam said...

well, dgn muka cantik perempuan leh salah guna kan utk kpntingan diri sendiri..

Kyosingcat said...

adat dunia laa kan....tapi jangan laa nak gunekan alasan kesempitan mak bapak tuntuk jadi pompuan sundal n pisau cukor...ade je org miskin yang akhirnye berjaya dan kaye raya atas usaha sendiri.

~suNshiNe~ said...

ada je girl yg berperangai mcm nie..tambah2 kalau time study..

si dia said...

waaa...seramm

✿Lovillea✿ said...

cayalah... rupa xjanjikan apa2.. yg pntg hati & peribadi.. muahahahhaa

rizputra7 said...

jangan goda aku...aku tak ada harta..aku cuma ada motor buruk jer wakakaka

wunny said...

betol betol,

bila dah makin besar ni,
makin senang nak jumpe manusia perangai cam tuuuutttt.

;)

hanaKir@ said...

hahaha...kdg2 memang macam 2...manusia tak sedar kesilapan diri.kite kene la tegur..tapi kdg2 teguran di balas dengan pulauan..nantikan cerita pulau ni..bukan pulau langkawi..tp pemulauan yang tragis

Anonymous said...

taw xpe..pompuan lawa mmg sial.aku dulu pn penah kena dgn betina cm ni...pasal pulau memulau ni aku bengang jgk.owg bg nasihat bkn nk dgr.bile nk cite sal pulau ni.xsaba aku nk baca.cptlah miz hanakira :)

hanaKir@ said...

lupe pulak nak citer kisah pulau memulau ni..hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails