Wednesday, January 12, 2011

Tunangan Orang?

Bile tengok orang lain bertunang, mule la aku gedik nak bertunang gak. Kalau aku cakap kat ayah aku ni, mesti die gelak-gelak cakap..........(percakapan terpaksa dirahsiekan kerana terlalu confidential). Lagipun aku dah ade calon, wiwiwiw..memang la tunang bukan maksud boleh buat ape yang dihalalkan laki bini, ade orang yang kawen pun bercerai, inikan lagi tunangan orang, takde ikatan yang sah lagi orang cakap. Ce cte ce cte ape yang bestnye bergerlar tunang???

Mengikut firasat aku yang tak seberapa ni, kelebihan bertunang la kan :
1. Dapat cincin free---aku suke emas~
2. Bermaksud anda laku dari orang lain-(*wink3)
3. Bile gadoh dengan member leh cakap camni " Nanti aku kol tunang aku debik ko!!"
4. Tunang ni lebih sopan didengor daripada bf/teman lelaki. Aku tak sior bebeno kalau orang label my ba ni bf. Bagi aku bf ni tahap paling rendah, macam utk dibuat main-main mcm tu.
5. Tak lama lagi akan melangkah ke alam perkahwinan, takkan nak tunang lame-lame, tak manis orang ckp. kui2~

Kalau my ba teman udoh bekorje, dah lame teman suroh die masuk minang, kawen terus, ni my ba pun belajor lagi, keluarga pun bese-bese macam teman, takde le modal nk pinang teman. Adoiii~ 

Nape teman tak cari je orang bekorje??
Banyak heynye, teman ni perangai pelik sikit, banyak dah orang teman dump sebab teman rase tak secocok dengan die walaupun die banyak rete. Bior takde rete, jangan makan ati udah lew..Tapi teman pun material juge orangnye, nak jadikan citer, teman tunggu lew my ba teman tu keroje dulu, bawu teman suwoh die meminang. Alahai~Takpe-takpe, tak payah cepat-cepat, bior lambat, asal selamat udeh lew. Cepat ke lambat ke asei tok melepaih udah lew yer idok. Ades2...

1 comment:

TiKa LEh said...

xpe..bersusah2 dahulu, brsng2 kemudian..hehehhe..

Wednesday, January 12, 2011

Tunangan Orang?

Bile tengok orang lain bertunang, mule la aku gedik nak bertunang gak. Kalau aku cakap kat ayah aku ni, mesti die gelak-gelak cakap..........(percakapan terpaksa dirahsiekan kerana terlalu confidential). Lagipun aku dah ade calon, wiwiwiw..memang la tunang bukan maksud boleh buat ape yang dihalalkan laki bini, ade orang yang kawen pun bercerai, inikan lagi tunangan orang, takde ikatan yang sah lagi orang cakap. Ce cte ce cte ape yang bestnye bergerlar tunang???

Mengikut firasat aku yang tak seberapa ni, kelebihan bertunang la kan :
1. Dapat cincin free---aku suke emas~
2. Bermaksud anda laku dari orang lain-(*wink3)
3. Bile gadoh dengan member leh cakap camni " Nanti aku kol tunang aku debik ko!!"
4. Tunang ni lebih sopan didengor daripada bf/teman lelaki. Aku tak sior bebeno kalau orang label my ba ni bf. Bagi aku bf ni tahap paling rendah, macam utk dibuat main-main mcm tu.
5. Tak lama lagi akan melangkah ke alam perkahwinan, takkan nak tunang lame-lame, tak manis orang ckp. kui2~

Kalau my ba teman udoh bekorje, dah lame teman suroh die masuk minang, kawen terus, ni my ba pun belajor lagi, keluarga pun bese-bese macam teman, takde le modal nk pinang teman. Adoiii~ 

Nape teman tak cari je orang bekorje??
Banyak heynye, teman ni perangai pelik sikit, banyak dah orang teman dump sebab teman rase tak secocok dengan die walaupun die banyak rete. Bior takde rete, jangan makan ati udah lew..Tapi teman pun material juge orangnye, nak jadikan citer, teman tunggu lew my ba teman tu keroje dulu, bawu teman suwoh die meminang. Alahai~Takpe-takpe, tak payah cepat-cepat, bior lambat, asal selamat udeh lew. Cepat ke lambat ke asei tok melepaih udah lew yer idok. Ades2...

1 comment:

TiKa LEh said...

xpe..bersusah2 dahulu, brsng2 kemudian..hehehhe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails